Шефката на Агенцията по вписванията: Когато дойде време за оставки, всички ще разберат Манипулация и изчезване на данни не е възможно, увери Зорница Даскалова

Купата от Световното по волейбол идва в Шумен

Заловиха контрабандни цигари за над 922 хил. лв. в столицата Стотиците кутии били укрити в дъски, издълбани като шкафчета

В Банско откриха пешеходна арт улица за 3,6 млн. лева

Жител на ромския квартал на Пазарджик нападна жандармерист

Съдът пусна предсрочно от затвора Иван Евстатиев Остатъкът от присъдата му е заменен с пробационна мярка

Премиерът Борисов разпореди да се направи план за ремонт на всички мостове по магистралите едновременно (СТЕНОГРАМА) Ще се търси заем или целеви средства от бюджета

„Къртицата“ на метрото стигна до Попа (ВИДЕО) Завърши фрезоването на участъка от бул. “България” между бул. “Иван Гешов” и бул. “Г. Делчев”

Хиляди се поклониха пред чудотворната икона на Богородица в Арбанаси На Светата литургия присъстваха кметът на Велико Търново Даниел Панов, председателят на най-голямата парламентарна група Цветан Цветанов и кметът на Арбанаси Тошо Кръстев

Евгени Крусев, зам.-кмет на София: 440 хил. лв. струва новоизграденото кръгово кръстовище в кв. „Драгалевци“

Адвокат на Пейко Янков: Не се е укривал Спецпрокурор опроверга напълно твърденията на защитника

Иванчева чете „още малко“ материалите срещу нея

Турски кораб горя край Крапец, загина моряк

Осъдиха пласьор на кокаин и марихуана

81-годишен пловдивчанин се удави в Лозенец

УМБАЛ „Св. Георги“-Пловдив се сдоби с център за семейно планиране за 350 000 лв.

Университетска болница „Свети Георги“ в Пловдив се сдоби с център за семейно планиране и репродуктивно здраве в детско-юношеска възраст 10-19 години, който бе създаден по европроект на обща стойност 357 282 лв., безвъзмездна помощ от Норвежкия финансов механизъм. Центърът е част от Клиниката по акушерство и гинекология на УМБАЛ „Свети Георги“, но екипът му ще извършва прегледи и обучения в цялата област.

„Разработването на проекта бе продиктувано от желанието да се търсят начини за преодоляване на един съвременен медико-социален проблем, а именно – явлението „Деца раждат деца“. Проектът е насочен към юношите и девойките между 10 и 19 г. от определени уязвими групи от населението, сред които са ромите и децата от отдалечените райони“, коментира Момчил Мавров, зам.-директор на УМБАЛ „Свети Георги“.

Той изнесе данни, според които през 2014 г. 836 непълнолетни момичета са станали майки, като 24 от тях са дори под 14-годишна възраст. Наблюдава се тенденция към нарастване на честотата, както на абортите и ражданията сред непълнолетни. Това води и до зачестяване на случаите на недоносени деца с вродени аномалии. В същото време у нас около 15-20% от двойките имат репродуктивни проблеми, като една от основните причини за това са полово-предаваните заболявания.

За дейността на Центъра в УМБАЛ „Св.Георги“ в Пловдив са обособени и се използват 2 акушеро-гинекологични кабинета, 4 болнични стаи и една конферентна зала, които са напълно обзаведени и оборудвани в рамките на проекта.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.