Данъчни и полиция проверяват курортите и по Северното Черноморие

След изградения преди две седмици в Бургас вече заработи и във Варна координационен център на НАП и МВР за укриване на приходи в курортите и срещу престъпления, които нанасят вреда на бюджета. Съвместната работа ще бъде в три направления - видимо за всички граждани патрулиране по крайбрежната улица на данъчни и полицаи и по-невидими хайки в нощните заведения. Ще има и КПП-та на входовете на курортите, които ще осъществяват контролно-фискална дейност за произход на стоките, с които се зареждат всички обекти, и дали са обезпечени с документи. Това обявиха на обща пресконференция във Варна главният секретар на МВР Георги Костов и шефът на НАП Бойко Атанасов.

Зареждането с алкохол в ол-инклузива ще се проверява както зареждането с бензин на бензиностанциите - за платен акциз и ДДС. Препоръчваме на хотелиери и рестораньори да бъдат легални и изрядни, казаха полицейският и данъчният шеф.

В кординационния център в морската столица ще дежурят нон стоп и 7 дни в седмицата двема служители от областните дирекции във Варна и Добрич и по един представител на НАП. С тях ще държат връзка всички останали институции - Инспекцията по труда, Агенцията по безопасност на храните и Комисията за защита на потребителите.

Най-рано след месец от МФ ще отчетат колко се е увеличил оборотът на морските заведения след проверките и колко повече приходи са влезли в хазната. Нашата идея е не да хващаме нарушители, а да няма нарушители , каза шефът на НАП Бойко Атанасов. Съвместният координационен център ще измести кампанийността и сезонността в проверките и целта е да стане целогодишен- освен в морските и в зимните курорти, да бъде и във всички областни градове.

За седма година румънски полицаи ще участват в охраната на морските ни курорти. Съвместните партрули започват от 1 юли и ще продължат до края на август, обясни главният секретар на МВР, който беше заедно с шефа на румънската "Охранителна полиция" Йон Орацио Рушяну. Българските и румънски полицаи ще следят за реда и сигурността в Балчик, Албена, Златните и Слънчев бряг. Общо 16 са командировани от северната ни съседка, които знаят говоримо и писмено български език, както и английски. Съвместни автопатрули с българи и румънски полицаи има вече в граничните райони в дните -петък и неделя.

По родното море са командировани над 750 полицаи от вътрешността на страната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини