В отговор на БФС: Изкупуват успехите на ЦСКА

Ден след като от БФС обявиха, че новосформираният ЦСКА няма титли, емблема и победи над „Ливърпул“ и „Нотингам“, от „Армията“ заявиха, че ще изкупят успехите на старото дружество, което се намира в несъстоятелност. Това обяви изпълнителният директор на клуба Пламен Марков.

„Историята на ЦСКА е в ЦСКА, няма как тя да премине в друг клуб, още повече, че има заявени намерения от наша страна да се изкупят съответните успехи, за да може клубът да притежава всичко, което е спечелил в годините назад“, обясни Марков.

Той призна, че най-вероятно някои фенове няма да припознаят настоящото дружество за ЦСКА, но според него важното е, че клубът е жив.

„Сигурно ще има фенове, които няма да искат поне в началото да припознаят клуба, но така или иначе ЦСКА съществува, ЦСКА е жив, показахме го и миналия сезон с представянето си“, добави Марков.

Финансовият благодетел на новосформирания клуб Гриша Ганчев заяви, че отборът ще играе на „Българска армия“, а не на „Васил Левски“, както обявиха от БФС.

„Къде виждате Литекс? - попита Гриша Ганчев по повод обяснението от БФС, че новият клуб има титлите на тима от Ловеч. - През цялото време говорим и се борим само и единствено за каузата на 31-кратните шампиони от ЦСКА.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ