Съдят в Аахен варненец, убил с брадва германец в Златни пясъци

Българинът Андрей Цв. от Варна, който уби с 52 посечни удара с брадва немския турист Волфхард Ш. в стаята му в хотел „Магнолия“ в курорта Златни пясъци, ще бъде изправен пред Камарата на областния съд в германския град Аахен с участие на съдебни заседатели, която разглежда дела за особено тежки престъпления. Това съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна.

Срещу 42-годишния варненец е повдигнато обвинение за това, че на 4 септември м.г . от алчност и други низки подбуди буквално е заклал немския турист.

Той го е издебнал докато е на почивка, влязъл в хотелската стая и изненадващо е нанесъл удар с брадва в тила му, а след това продължил да го съсича по главата, врата и ръцете, като според съдебната експертиза е нанесъл 52 жестоки и смъртоносни рани.

За да осъществи пъкления си план Андрей, който бил наемател в дома на жертвата си и семейството му в Ешвайлер и въртял любов със съпругата му, се върнал във Варна.

Той много добре знаел, че 49-годишният Волфхард е отседнал в хотел "Магнолия" в Златни пясъци от 30 август до 19 септември. Чрез екзекуцията на нищо неподозиращия чужденец варненецът искал да продължи интимната си връзка с жена му, както и да сложи ръка на значителните му спестявания, за да живее охолно.

Българинът и съпругата на жертвата работили в една й съща фирма. След зверското убийство Андрей Цв. напуснал стаята, като на хотелската врата поставил табелка „Не безпокойте“.

Тялото на германския турист било открито два дни по-късно от негова позната, която също пристигнала в хотел „Магнолия“ за лятната си ваканция.

Убиецът напуснал Варна на другия ден и отпътувал за Германия. Белезниците щракнали на ръцете му на 19 ноември 2015г. в леглото на убития, където заел мястото до съпругата му.

В автомобила на българина била открита следа от кръвта на жертвата. ДНК- следа и клетъчен материал на обвиняемия са намерени в хотелската стая на зловещото убийство.

Разкриването на жестокото престъпление е плод на съвместна работа по линия на международноправното сътрудничество на Окръжната прокуратура във Варна и прокуратурата в германския град Аахен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право