Пожар остави без нито една лодка гребен клуб

Късо съединение в електрическата инсталация на хангар №8 на гребния канал в Пловдив остави без нито една лодка един от водещите клубове в този спорт у нас - „Черпоков”. Сигналът за огнената стихия е бил подаден на спешния телефон 112 около 3 часа след полунощ в петък, а изпратените на мястото 2 екипа на пожарната са успели да загасят пламъците и спасят лодките и оборудването в съседните хангари.


„За съжаление обаче от нашите 20-ина лодки и близо 50 гребла не е останало абсолютно нищо - коментира Кирил Кирчев, председател на клуба. - И сега ще трябва да започваме всичко от нулата, защото нищо не е застраховано. Добре, че тазгодишният сезон, в който спечелихме 84 медала във всички възрастови групи и бяхме изпреварени само от съгражданите от „Хеброс”, приключи. Дано от Спортното министерство, Община Пловдив и колегите от другите клубове помогнат, за да продължим да съществуваме, тъй като не може да си позволим лукса да купим дори и една нова лодка.”


Единичният скиф струвала 6000 евро, двойката е 12 000, четворката - 15 000, а осморката - 35 000 евро.
Причините за възникването на пожара са в процес на изясняване и случаят се разследва от местните следователи, но Кирчев не подозира външна намеса или пожарът да е дело на конкуренцията.


„На 99,999% съм сигурен, че става дума за късо съединение в ключа за лампите до входа на хангара - продължи той. - С колегите сме в добри отношения, няма и основание за завист. А и на старите 40-годишни лодки, произведени в бившата Германска демократична република ли да ни завиждат?!”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт