Каубоите ще яздат и френски коне

Renault показа серийния вариант на новия си пикап Alaskan на изложението за лекотоварни автомобили в Колумбия. Моделът е технически близнак на Nissan Navara и пазарният му старт ще бъде на Южноамериканския пазар. В близко бъдеще ще се появи още един пикап на същата платформа, но ще се произвежда от Daimler и ще носи емблемата на Mercedes-Benz. Германците ще използват платформата на Renault-Nissan, но ще инсталират свои мотори, система за 4х4, електроника и ще променят дизайна отвън и отвътре.

Пикапите на Renault и Nissan се задвижват от 2,3-литров дизелов двигател в две нива на мощност - 160 и 190 конски сили. Новият Alaskan ще се предлага във варианти само със задно предаване и с двойно предаване. За движение в тежки офроуд условия диференциалът на системата 4х4 се заключва при скорост до 60 км/ч. По габарити моделът е средноразмерен пикап с дължина малко над 5 м и междуосие близо 3 м. Премиерният автомобил е оборудван с двойна кабина, впоследствие ще се появи и единична. Товароносимостта му е 1,1 тона. Външно се отличава от Navara по броните, решетката, фаровете и джантите.

В кабината на Alaskan обаче водачите на Nissan няма да усетят, че са сменили марката, ако не гледат емблемата по средата на волана. Контролните прибори и управлението са идентични с тези на Navara. Базовото оборудване е спартанско, но могат да се добавят комфортни удобства като двузонов климатроник, кожен салон с контрастни шевове, 360-градусово наблюдение с камери, 7-инчов цветен мултимедиен дисплей.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика