Божо Кравата искал 4 хил. лв. на сезон от таксиметрови шофьори, за да паркират пред заведенията му

Божидар Кузманов - Божо Кравата, сочен за бос на бандата, обвинена в покушението над Димитър Желязков - Митьо Очите, искал по 4 хил. лв. на сезон на таксиметрови шофьори, за да паркират ред заведенията му.

Това стана ясно днес в спецсъда, който решаваше за свободата на четирима от задържаните участници в престъпната група. Димитър Николов, Силви Николаев, Николай Иванов и Иван Терзийски бяха днес на подсъдимата скамейка в очакване да разберат дали ще им бъде наложена най-тежката мярка "задържане под стража".

Прокуратурата ги обвинява в използване на насилие, рекет, разпространение на наркотици и унищожаване на чуждо имущество, като свидетели твърдят, че групата, ръководена от Божо Кравата изнудвала конкуренти в ресторантьорския бизнес да продават наркотици в заведенията си и да отчитат пред него изкараните пари. 

Показанията на свидетелите гласят още, че групата рекетирала таксиметрови шофьори да превозват туристи до заведението на Кузманов, в протувен случай ги грозял побой.

Защитата на подсъдимите отрече отправените обвинения и ги нарече несъстоятелни, като адвокатите и на четиримата обвинени аргументираха искането за по-лека мярка с това, че няма опасност клиентите им да извършат ново престъпление, тъй като до момента не е доказано, че изобщо са извършили такова, както и че доброволно са с явили, когато са били призовани.

В своя защита един от обвинените - Иван Терзийски каза: "Не съм престъпник. Познавам Себастиан и управлявам тато студио. Той ми предложи процент от оборота на туроператорската си фирма, за да води клиенти в студиото, после излезе, че съм го рекетирал. После ми поиска и твърда сума и така приключиха отношенията ни".

Продължава издирването на Божидар Кузманов, Марчо Марков и Даниел Петков, а решението на спецсъда ще стане ясно малко по-късно днес.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право