Николина Ангелкова се срещна с Андрю Форбс, законодателен директор към Сената на САЩ

Общинската управа на Свищов настоява за бюджетна субсидия на Стопанската академия Общинарите обявиха подкрепата за висшето учебно заведение в декларация

Нов силен трус е усетен в Пловдивско

Пра-правнукът на смелия журналист Макгахан хареса Велико Търново за бъдещ дом

Собственикът на “Енерго про” за продажбата на ЧЕЗ в България: Повече от 20 години съм работил в Източна Европа, никога не съм срещал нещо такова

Хайтови продължават войната за Левски

Заради наводнен манеж отлагат кушиите на Тодоровден във Варна

Честванията по повод 26 години от обявяването на НП „Рила“ за защитена територия продължават

Илияна Йотова: България наложи Западните Балкани в политиката на ЕС

“Инерком груп” купува бизнеса на ЧЕЗ в България за 320 млн. евро

Николай Николов: Защо кметът Фандъкова не иска да отговори на въпроси за небостъргачите на НИКМИ?

Сменяме само старите касови апарати Произведените през последните две години машини ще имат нужда само от обновяване на софтуера

Сергей Лавров: НАТО ще принуди балканските страни да приемат философията на противопоставяне Алиансът не е в състояние да отговори на терористичната заплаха, посочи външният министър

Финансовият министър Владислав Горанов е поискал обяснение за драстичните разминавания в сметките на НЗОК

Стоян Александров пред “Труд” за обвиненията в лихварство: Нямам никакъв коментар

Лола ди Мола като алтруист

Вече имам нова мечта! Давам воля на алтруистичната си страна и предлагам да организираме референдум. Защо не вземем да поканим Северна Ирландия да се обедини с България, та да решим оставането й в Европейския съюз след BREXIT-а! Така ще си докараме още около

1 800 000 нови жители, ще им въведем като официален език българския и ще вдигнем бройката от 15 милиона българоезични по света (според някои източници).

Алтруистично ще се преместя в новите територии и ще пиша алтруистични романи на спокойствие. Виждам се като новата Розамунде Пилхер в каменна къщичка, обрасла с английски рози, как създавам със страст вълнуващи повествования от родината. Толкова екзотични и странни, че със сигурност ще развълнувам постните северни души.

Вече си нахвърлям и темите!

В една поредица повествования с лек крими привкус ще разкажа за героините на новото време у нас, как неуморно прелитат магистрали, присъстват на партита, откриват дискотеки и се борят за публична слава.

Като „русата и черната“, които след години приятелство, документирани чрез страстни, почти порнографски пози и още толкова време вражда отново са намерили пътя една към друга. Документиран е смелият им подвиг да посетят един от морските ни курорти под угрозата да попаднат под дъжд от куршуми, за да присъстват на откриването на елитен клуб в комплекса. Приятелски облечени почти еднакво като стил, в летния вариант на lampshading-а, т.е. като нощна лампа на стойка, разликата е само в цветовете на тоалетите. Андреа се е пременила в рокличка на розови цветя, а тъмнокосата Николета е избрала монохрома на черното и бялото. Хм, да, и чантите са им различни, а и изрезите, откриващи гледка към гръдните възвишения, са в различна позиция.

Може да напиша и любовно романче, пресъздаващо еволюцията на едно чалга момиче. Произведението ще бъде изпълнено с примери за усилията на главната героиня как успява да огрее всевъзможни риалити формати, как се бори с треторазрядното си фолк излъчване и за разкош – цял куп любовни трепети. Преслава също присъства на откриването на елитното заведение в любимия на англичаните (ама как се изложиха в Европа и на европейското!) нашенски курорт. Избрала както обичайно рокля, този път в алената гама, Преси сияе в компанията на волейболиста Теодор Салпаров.

Усещам как творческият ми устрем нараства и търси нови хоризонти. Да взема да напиша нещичко и по темата за изконната връзка между жената и диамантите, а?! Намирам си веднага и главна героиня за лъскавата сага. Откривам Наталия Гуркова в салона на „Парк- хотел Витоша“ като гост на „Златното парти“, организирано от Академията за мода. Едни от най-добрите български дизайнери, носители на приза „Златна игла“, както и студенти на проф. Любомир Стойков представиха свои модели. Мадам Гуркова, съвсем в тематиката на вечерта, е избрала богато обшита със златни гайтани рокля в стил русалка. Роклята й стои толкова добре, че започвам да се замислям дали вместо в сага за диаманти да не я използвам като главна героиня в побългарено-изплагиатствания ми вариант на Андерсеновата приказка.

На същото парти получавам вдъхновение да пренапиша приказката за храбрия шивач, като вкарам и нещичко за Златка златното момиче. Откъде се сещам за тях – просто срещам професор Стойков и обляната изцяло в нюансите на старо злато Есил Дюран! Роклята е красива, дамата в нея – също, но няма дори един цветен акцент. Нещо, което поне да маркира къде свършва косата и къде започва тъканта на дрехата. Така както съм почнала, ще ги объркам бедните северни ирландци – народна приказка ли им разказвам или тази за дългокосата Рапунцел.

Следва поредицата ми с авангардни творби, в която ще представя героите на поп арта в България. Ставри Калинов с помощта на дъщеря си Реджина представи своето виждане за модни тоалети пред гостите и участниците на „Златното парти“. Много цвят и смели решения надничат из останките на дрехи, с които дефилира звездното дуо. Очи, усти и носове в странна мешавица от Дали, Анди Уорхол и Ставри.

И като елфическа принцеса (ех, ирландски братя, готови сме и за вашите саги!) към „Златното парти“ крачи Маги Джанаварова.

Певицата бе заложила на актуалното бяло и дантелата под формата на рокля и красив шал. Обемна перла в колието и контрастиращ колан, поставящ правилния акцент на талията, създават хармония и стил в цялостната визия.

И така, като си напиша тези няколко, вече ясно визуализирани произведения, там – в ирландската си малка къща – ще се върна да си ги представя на родна земя.

Взимам пример от Ирен Кривошиева, която се показа като автор в литературен клуб „Перото“. Инициативата на фондация „Weareback / Ние сме тук“ свързва няколко актриси, живели дълго време в чужбина, и презентирането на творчеството им от техни колеги, също живели далеч. Посланието на вечерта е „българите да не се забравят и когато се завръщат в родината, да се чуе и разбере, че обичат българите и България и ги носят в сърцето си“, както сподели една от участничките. Всичко това ми дава сили да продължавам да градя мислено творчеството си, но официално обещавам да внимавам повече с облеклото си на бъдещото му представяне.

Заклевам се да не посягам към размъкната и омачкана риза, нито към безформената химера, родена от престъпното съвокупление на панталон, пола, шалвар и цвят. Извинявай, Ирен! Заклех се!