Лола ди Мола като алтруист

Вече имам нова мечта! Давам воля на алтруистичната си страна и предлагам да организираме референдум. Защо не вземем да поканим Северна Ирландия да се обедини с България, та да решим оставането й в Европейския съюз след BREXIT-а! Така ще си докараме още около

1 800 000 нови жители, ще им въведем като официален език българския и ще вдигнем бройката от 15 милиона българоезични по света (според някои източници).

Алтруистично ще се преместя в новите територии и ще пиша алтруистични романи на спокойствие. Виждам се като новата Розамунде Пилхер в каменна къщичка, обрасла с английски рози, как създавам със страст вълнуващи повествования от родината. Толкова екзотични и странни, че със сигурност ще развълнувам постните северни души.

Вече си нахвърлям и темите!

В една поредица повествования с лек крими привкус ще разкажа за героините на новото време у нас, как неуморно прелитат магистрали, присъстват на партита, откриват дискотеки и се борят за публична слава.

Като „русата и черната“, които след години приятелство, документирани чрез страстни, почти порнографски пози и още толкова време вражда отново са намерили пътя една към друга. Документиран е смелият им подвиг да посетят един от морските ни курорти под угрозата да попаднат под дъжд от куршуми, за да присъстват на откриването на елитен клуб в комплекса. Приятелски облечени почти еднакво като стил, в летния вариант на lampshading-а, т.е. като нощна лампа на стойка, разликата е само в цветовете на тоалетите. Андреа се е пременила в рокличка на розови цветя, а тъмнокосата Николета е избрала монохрома на черното и бялото. Хм, да, и чантите са им различни, а и изрезите, откриващи гледка към гръдните възвишения, са в различна позиция.

Може да напиша и любовно романче, пресъздаващо еволюцията на едно чалга момиче. Произведението ще бъде изпълнено с примери за усилията на главната героиня как успява да огрее всевъзможни риалити формати, как се бори с треторазрядното си фолк излъчване и за разкош - цял куп любовни трепети. Преслава също присъства на откриването на елитното заведение в любимия на англичаните (ама как се изложиха в Европа и на европейското!) нашенски курорт. Избрала както обичайно рокля, този път в алената гама, Преси сияе в компанията на волейболиста Теодор Салпаров.

Усещам как творческият ми устрем нараства и търси нови хоризонти. Да взема да напиша нещичко и по темата за изконната връзка между жената и диамантите, а?! Намирам си веднага и главна героиня за лъскавата сага. Откривам Наталия Гуркова в салона на „Парк- хотел Витоша“ като гост на „Златното парти“, организирано от Академията за мода. Едни от най-добрите български дизайнери, носители на приза „Златна игла“, както и студенти на проф. Любомир Стойков представиха свои модели. Мадам Гуркова, съвсем в тематиката на вечерта, е избрала богато обшита със златни гайтани рокля в стил русалка. Роклята й стои толкова добре, че започвам да се замислям дали вместо в сага за диаманти да не я използвам като главна героиня в побългарено-изплагиатствания ми вариант на Андерсеновата приказка.

На същото парти получавам вдъхновение да пренапиша приказката за храбрия шивач, като вкарам и нещичко за Златка златното момиче. Откъде се сещам за тях - просто срещам професор Стойков и обляната изцяло в нюансите на старо злато Есил Дюран! Роклята е красива, дамата в нея - също, но няма дори един цветен акцент. Нещо, което поне да маркира къде свършва косата и къде започва тъканта на дрехата. Така както съм почнала, ще ги объркам бедните северни ирландци - народна приказка ли им разказвам или тази за дългокосата Рапунцел.

Следва поредицата ми с авангардни творби, в която ще представя героите на поп арта в България. Ставри Калинов с помощта на дъщеря си Реджина представи своето виждане за модни тоалети пред гостите и участниците на „Златното парти“. Много цвят и смели решения надничат из останките на дрехи, с които дефилира звездното дуо. Очи, усти и носове в странна мешавица от Дали, Анди Уорхол и Ставри.

И като елфическа принцеса (ех, ирландски братя, готови сме и за вашите саги!) към „Златното парти“ крачи Маги Джанаварова.

Певицата бе заложила на актуалното бяло и дантелата под формата на рокля и красив шал. Обемна перла в колието и контрастиращ колан, поставящ правилния акцент на талията, създават хармония и стил в цялостната визия.

И така, като си напиша тези няколко, вече ясно визуализирани произведения, там - в ирландската си малка къща - ще се върна да си ги представя на родна земя.

Взимам пример от Ирен Кривошиева, която се показа като автор в литературен клуб „Перото“. Инициативата на фондация „Weareback / Ние сме тук“ свързва няколко актриси, живели дълго време в чужбина, и презентирането на творчеството им от техни колеги, също живели далеч. Посланието на вечерта е „българите да не се забравят и когато се завръщат в родината, да се чуе и разбере, че обичат българите и България и ги носят в сърцето си“, както сподели една от участничките. Всичко това ми дава сили да продължавам да градя мислено творчеството си, но официално обещавам да внимавам повече с облеклото си на бъдещото му представяне.

Заклевам се да не посягам към размъкната и омачкана риза, нито към безформената химера, родена от престъпното съвокупление на панталон, пола, шалвар и цвят. Извинявай, Ирен! Заклех се!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл