Уелс победи Белгия с 3:1 за паметно място на полуфинал на Евро 2016

Уелс успя да надвие Белгия с 3:1 в четвъртфинален мач от Евро 2016 и по този начин продължава паметното си участие в първенството на Стария континент. Този успех на "драконите" е най-доброто им постижение на голям футболен форум. Уелс ще се изправи срещу Португалия в полуфиналите на турнира.

Уелските играчи наваксаха изоставане от 0:1 след впечатляващ гол на Наинголан в 13-ата минута и благодарение на попадения на Ашли Уилямс, Робсън-Кану и Сам Воукс се стигна до пълен обрат в двубоя.

В 7-ата минута Караско се изправи сам срещу Уейн Хенеси, но ударът му попадна директно в тялото на вратаря, а при допълнението на Денайер, защитник на Уелс изчисти от голлинията. След това имаше и трети удар от страна на капитана на "червените дяволи" Азар, но защитниците на съперника отново се справиха.

Първото попадение в мача беше в 13-та минута с гол на Раджа Наинголан, който с удар от близо 30 м разстояние зашемети Хенеси.

Това попадение изненада Уелс и след него футболистите от островната държава поеха инициативата и започнаха да организират повече атаки.

В 26-ата минута Рамзи центрира отдясно за Тейлър, който бе изпуснат от Мюние, но Куртоа спаси достойно.

В 30-ата минута обаче Куртоа не можа да опази удара с глава на капитана Ашли Уилямс, който изравни резултата.

В началото на второто полувреме белгийците се опитаха отново да вземат преднина, но ударите на Де Бройне и Азар не бяха сполучливи.

В 55-ата минута Робсън-Кану направи обратът за Уелс пълен, след като се надигра двама защитници на "дяволите" и отбеляза за 2:1 в полза на Уелс.

Белгийците се опитаха още няколко пъти да докарат двубоя до продължения, но Де Бройне, Витцел и Фелайни не успяха да отбележат.

Уелсците се възползваха от грешка в отбраната на съперника и в 85-ата минута отбелязаха финалното си попадение. Сам Воукс вкара за 3:1 и осигури рекордното за страната класиране на тима за полуфиналите на европейско първенство по футбол.

Уелс ще се изправи срещу Португалия в директен спор за място на финала на Евро 2016 във Франция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят