Клинт Истууд режисира Том Ханкс

В авиационна драма по действителен случай

Очаква се филмът да е сред фаворитите за “Оскар”

На 86 години Клинт Истууд е във топ форма и вече е готов с новия си филм - авиационната драма по действителни събития “Съли”. Тук Том Ханкс играе образа на капитан Чесли “Съли” Съленбъргър, който през 2009 г. се превърна в герой, след като успешно приземи аварирал самолет в река Хъдзън, без да загуби нито един живот. Истууд се обръща към новите технологии за въздушното зрелище и използва почти изцяло IMAX камери, които не са известни с удобство за работа.

Клинт обаче има енергията и професионалния хъс да експериментира. От 2000 г. насам той е режисирал цели 14 филма, като последният - “Американски снайперист”, е най-успешният в кариерата му със световни приходи от 547 милиона долара и един спечелен “Оскар”, съобщава operationkino.net.

“Съли” е създаден по автобиографичната книга на Съленбъргър (в съавторство с Джефри Заслов) - Highest Duty: My Search For What Really Matters - и ще се появи по кината в началото на септември.

Сценарист е Тод Комарники, а в ролите освен Том Ханкс ще видим още Арън Екхарт, Лора Лини, Ана Гън, Сам Хънтингтън, Джеф Кобър, Отъм Рийзър и други.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино