ЕС прие извънредни мерки при Брекзит без споразумение

Насрочват до месец делото за убийството на Виктория Маринова

Съдят интернационално трио наркоградинари

Асен Гагаузов, БСП-Сливен: Обвързваме евентуалното спечелване на евроизборите с предсрочни избори за НС

Дневници на първите законотворци показват във Велико Търново навръх 22 март С богата програма Читалище „Надежда – 1869“ чества своята 150-годишнина

Строят хеликоптерна площадка край Симитли по трасето на АМ „Струма“ Подписани са договорите за надзор при изграждането на тунел Железница

Цветанов за новата си имотна сделка: Доплатих 100 хил. лв. за 39 кв. м повече в същия район

39 хиляди семейства, чиито деца не ходят на училище, са санкционирани

Медиците от Спешна помощ в Русе оттеглят заявленията си за напускане

Христина Шопова: Фестивалът “Blagoevgrad Blues&Jazz”е уникален, съчетава блус и джаз

Ефективна присъда получи сливенец за катастрофа със загинал и двама ранени

БСП праща в Конституционния съд промените в Закона за защита на личните данни

Не хапове, а хапки срещу безпокойство и стрес Чревната микрофлора влияе върху психичното здраве на човека

14 песни са финалистите в Детската мелодия на годината Фестивалът се провежда под патронажа на Цвета Караянчева

Представяме традиции от Бургаско в Австрия

Женски тайни: Уязвимостта като ключ към успеха

Изкуството да привличаш

Хен Лизра разкрива тайните на успешната комуникация

Хен Лизра е световно признат експерт в изкуството на съблазняване. Тя е професионален треньор по кубински танци, мотивационен говорител и лайфкоуч с дългогодишна практика зад гърба си, а безкрайният й списък с клиенти включва както корпорации като Ериксон, така и редица имена от световния шоубизнес. През 2012 г. Хен излиза на сцената на TED и прави впечатляваща лекция, която преобръща разпространените представи за съблазняването и го представя като задължително социално умение, което всеки успешен човек притежава, а всички останали трябва да научат. Това й носи над 5 милион гледания в интернет и броят им продължава да расте. Хен разработва програма за социален тренинг – Изкуството на привличането и връзката с другите, с която днес обикаля света и обучава хиляди как да създават успешни и дълготрайни връзки както в професионален, така и в личен план.

Разкажете за вашия опит и задайте вашите въпроси към Хен на izkustvoto@trud.bg

В Куба съм и водя няколкоседмична туристическа група, за да им покажа кубинската култура отвътре. Децата в Куба играят навън без контрола на възрастен, а тийнейджърите се прибират на стоп в 2 ч през нощта, без родителите им да губят съня си от притеснение. Това е част от силното чувство за принадлежност и солидарност в Куба. Дребни престъпления като джебчийство се случват, но сексуални посегателства и прояви на агресия са много голяма рядкост, а притежанието на оръжие е незаконно. Жените в туристическата група, която водя, ми казват, че никога не са се чувствали толкова сигурни, че не им се налага да се оглеждат постоянно, когато вървят сами по улицата, а мъжете, които флиртуват с тях, приемат тяхното „не”, без да ги притискат или да ги карат да се чувстват застрашени.

В тази група обаче една от жените ми призна, че се страхува да ходи по улиците на Хавана сама. Когато я попитах дали ходи по срещи, тя ми каза, че е разведена и след развода не е имала връзка. Езикът на тялото й показваше, че тя се страхува да покаже уязвимост от страх да не бъде наранена отново. „Ще покажа тази част от мен само когато срещна правилния човек”, ми каза тя. Но това, което изпращаше като послание с езика на тялото си, не привличаше това, от което тя се нуждаеше. Това, което трябваше да направи, беше да обърне процеса – да се отвори към света, за да привлече това, което иска, а не да се затваря и да бяга от възможностите около себе си.

Когато ми каза, че се страхува да върви по улиците на Хавана сама, аз й отвърнах: ”Погледни колко свободно се държа аз, нямаш причина за притеснения.” „Ти си силна жена. Не всеки има това качество”, беше нейният отговор. Усмихнах се. Трябваше да й обясня, че неотдавна аз също се страхувах да се отворя по този начин, да покажа уязвимостта си, от страх, че ще бъда наранена. Куражът не е нещо, с което се раждаме, а нещо, което се развива с малки стъпки и време.

Тя ме погледна неразбиращо и попита: „Но как?” „Като разшириш границите и напуснеш зоната на комфорт”, отговорих. „Вчера излезе сама, въпреки че те беше страх, но изкара прекрасно и имаше добър опит. Днес опитай пак. Това ще избута границите, които си си поставила. Тялото ти ще свикне с новите положителни изживявания. Това ще ти помогне да разсееш страха и да се адаптираш. Всички изпитваме едни и същи страхове и имаме избора какво да правим с тях и как да ги интерпретираме. Аз съм избрала да отварям тези вътрешни врати и да излизам от тях, защото знам, че това, което ме очаква от другата страна, съм отново аз.

В действителност няма от какво да се страхуваме

Тялото е огледало на това, което е вътре в нас, и ключът към себепознанието.”

Тя се замисли за минута, върху това, което й казах, и отговори:

„Значи трябва да взривя стените?”

„Не”, отговорих с усмивка.” Това е прекалено агресивен и неефикасен подход. Номерът е да разтопиш стените, вместо да се блъскаш в тях. Ако подходим агресивно, тялото се заключва. То има собствен ритъм, когато става дума за учене и отваряне навън. Трябва да започнем с нещо много малко и да победим. След това нещо малко по-голямо и отново да бъдем успешни. По този начина бавно разширяваме полето си на действие, натрупваме увереност и неминуемо стигаме момента, в който вярваме, че можем да имаме каквото пожелаем”.

На следващия ден тя се мобилизира и посмя отново да излезе сама. И наистина се забавлява. Два дни по-късно отдели половин ден, който да прекара сама, и дойде при мен с фантастични впечатления, изпълнена с вълнение от приключенията и историите на красивите познанства, които беше направила. С напредване на туристическата ни обиколка из кубинската култура този процес на изследване наистина проникна в сърцето й. Един ден се загледах в езика на тялото й и видях, че тя излъчва сексапил, женственост и красота. Тя се чувстваше чудесно в кожата си, самочувствието й се беше покачило, беше започнала да се облича и да се движи така, както се чувства. И реакцията на мъжете около нея не закъсня – започнаха да я обсипват с комплименти и да я преследват. Беше невъзможно да не забележим блясъка в очите й, този блясък, който се появява, когато обичаш себе си и си цял. С годините хората започват да се страхуват да се доверяват на живота, да показват уязвимост, но не може да спрем – трябва да се научим да управляваме рисковете и да четем ситуациите правилно.

Отгоре на всичко днес на жените се налага да се състезават в един бизнес свят, доминиран от мъже, където се очаква от тях да се държат като мъже, за да бъдат успешни. Проблемът толкова се е задълбочил, че много жени забравят или изобщо не знаят как да изпитва уязвимост и женственост. Стават прекалено агресивни и работят от позицията на мъжката енергия. В някои по-екстремни полета, като политиката например, мъжете са започнали да използват това срещу жените, като им се подиграват с реплики като „Ти не си жена”.

Женският стил на управление

трябва да е себеотстояващ, женствен и завладяващ

Когато се чувствате добре със самите себе си, нивото на самочувствието ни се изстрелва в небето. Тогава само можем да заглушим самокритиката и да направим място на вътрешната ни красота да се прояви. От това място идва и истинската ни сила и оттам ще се научим как да се докосваме до собствената си сабрасура – чувствеността, която е във всеки един от нас. Сабрасурата е физически свързана с любовта към себе си и способността да се наслаждаваме. От тези два компонента зависят самоувереността и успехът ни. Когато се докоснем до собствената си сабрасура, можем да усетим и какво е да си 100% жена и тогава небето става нашият лимит.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.