Ограничават движението в София заради протеста на таксиметровите шофьори

Медицинските сестри излизат отново на национален протест

Кметът на Червен бряг: Няма конфликт на интереси между общината и местни фирми

Украинският президент въвежда нови санкции срещу руски компании и граждани

31-годишна жена загина при тежка катастрофа в Казанлък

Турските служби предотвратиха терористична атака в Истанбул

Арх. Весела Мирянова от „Артекс”: Цветанов е клиент, оценил мощната енергийна защита на сградата с вградения 91-ви псалм По думите й себестойността е 500 евро на кв. м и печалбата не е най-важното

Нова Зеландия забрани продажбата на щурмови и полуавтоматични оръжия

САЩ прехвърлиха шест стратегически бомбардировача в Европа

Рейтингът на бразилския президент се срина само след три месеца на поста

Времето ще бъде облачно

В лагера на Черна гора: Вярваме, че няма да паднем

Шефът на федерацията в Косово пожела успех на отбора

На 21 март 2019 да почерпят

Захариева на форум на жените в Япония Външната ни министърка на визита в Страната на изгряващото слънце

42 плувни басейна в Търновско ще бъдат отворени през лятото

42 плувни басейни на територията на областта пуснаха инспекторите на РЗИ във Велико Търново да работят за летния сезон. Съоръженията са одобрени да функционират в резултат на извършените 48 проверки и изследванията на 30 проби по микробиологичен и химичен анализ на водите им.

Басейните бяха проверени и от междуведомствена комисия, в която участват представители на Общината, Районното управление на полицията, БЧК и РЗИ. В регистъра на обектите с обществено предназначение, контролирани от здравната инспекция, са вписани общо 60 плувни басейни, от които 43 открити и 17 закрити.

Към 30 юни на територията на област Велико Търново функционират 33 открити плувни басейни, а в 9 басейна продължава подготовката за сезона. Фирмите, които стопансиват басейните, са изпълнили предписания с мерки, свързани с осигуряването на хигиенен и противоепидемичен режим в обектите, както и контрол върху качествата на водата в басейните.

Те вече са привели в изправност на инсталациите, ремонтирали са съблекални, душови помещения и санитарни възли, снабдени са с необходимото количество препарати за извършване на профилактични дезинфекции, както и за обеззаразяване на водата в басейна. По време на експлоатацията на плувните басейни следва биоцидът, използван за дезинфекция на водата в басейна, да се прилага в съответствие с условията на издаденото разрешение на МЗ за осигуряване във водата на басейна на остатъчен свободен хлор 0,2 – 0,5 мг/л и остатъчен сумарен хлор 0,2 – 0,6 мг/л. и водата да се използва за срока, посочен в техническия паспорт на пречиствателните съоръжения, припомнят от здравната инспекция.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.