На 24 май 2018 да почерпят

Пътувай и чети с ретро трамвая на 24 май

Алпинистът Атанас Скатов след завръщането си от Хималаите: Налудничаво е, но смъртта там е нещо естествено

Италианският президент Серджо Матарела връчи мандат за съставяне на правителство на Джузепе Конте

Вдигат пенсиите с 3,8% от юли (обзор) Минималната за осигурителен стаж и възраст става 207,60 лв.

Юлия Скрипал в първо изявление след изписването си от болницата: Събудих се с новината, че с баща ми сме били отровени

Ръст на сделките с имоти в курортите Банско и Слънчев бряг са първенци

Проф. Христо Пимпирев: Мечтая Антарктида да дава повече за човечеството и България да е там

Полицаят заплашвал военния преди смъртта си (обзор) Съдът остави Ангел Желязков в ареста

Иванчева изпързаля правосъдието

Шофьорът на автобуса от катастрофата на магистрала “Тракия”: Казах на пътниците да отворят аварийните кранове и да излязат, аз бях последен

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в четвъртък, 24 май 2018

Мая Манолова: Парите за здраве тази година са увеличени, но с това се увеличиха и проблемите

Съдът окончателно пусна АМ „Струма“ през Кресненското дефиле

Ремонтират бул. „Тодор Каблешков“ в София

Делегация на немска фондация за фамилен бизнес разгледа предприятия в Пловдивско

Представители на германската Фондация за фамилен бизнес, които са у нас по покана на министъра на икономиката Божидар Лукарски, пристигнаха на опознавателно посещение в Пловдив и региона. Немските гости бяха посрещнати от заместник-кмета на Пловдив Стефан Стоянов, който ги запозна отблизо с производството на велосипеди в една от най-големите фирми в региона – “Maxcom Europe”, а след това делегацията от Фондацията за фамилен бизнес посети и намиращия се в съседство филиал на концерна за бяла техника “Либхер”.

Германската фондация за фамилен бизнес е водещ представител на най-големите семейни немски компании. Основана е през 2002 г., а в нея членуват 400 от най-големите немски компании. Годишният оборот на тези фирми е много над общоприетата граница за малки и средни фирми в ЕС и възлиза на 50 млн. евро. Фондацията е основен спонсор на научни изследвания и си сътрудничи с независими изследователски институти и дори инициира създаването на собствени такива.

По време на срещата заместник-кметът Стефан Стоянов сподели, че регионът на Пловдив е предпочитана дестинация за инвестиции и място за правене на бизнес. За пример той даде завода за изработване на различни марки велосипеди, в който гостите от Германия с голям интерес разгледаха и обиколиха различните цехове. Собственикът на компанията Максим Митков сподели, че общият брой служителите е 800, а 95 % от производството е предназначено за износ в Европа. Фирмата е стартирала през 1999 г., а две години по-късно е започнал износът на Европа. В момента като допълнителна дейност през последните години е продажбата на детски колички. “Пловдив е вторият по големина град, но със своите 70 000 души заети в производството се явява най-големият индустриален център в България”, заяви в своето експозе зам.-кметът на Пловдив Стефан Стоянов. Той уточни, че Тракия икономическа зона е в топ 5 на най-големи икономически зони в Югоизточна Европа, а немските компании са сред най-големите инвеститори в Пловдив.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.