Вдигат пенсиите с 3,8% от юли (обзор) Минималната за осигурителен стаж и възраст става 207,60 лв.

Юлия Скрипал в първо изявление след изписването си от болницата: Събудих се на новината, че с баща ми сме били отровени

Ръст на сделките с имоти в курортите Банско и Слънчев бряг са първенци

Проф. Христо Пимпирев: Мечтая Антарктида да дава повече за човечеството и България да е там

Полицаят заплашвал военния преди смъртта си (обзор) Съдът остави Ангел Желязков в ареста

Иванчева изпързаля правосъдието

Шофьорът на автобуса от катастрофата на магистрала “Тракия”: Казах на пътниците да отворят аварийните кранове и да излязат, аз бях последен

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в четвъртък, 24 май 2018

Мая Манолова: Парите за здраве тази година са увеличени, но с това се увеличиха и проблемите

Съдът окончателно пусна АМ „Струма“ през Кресненското дефиле

Ремонтират бул. „Тодор Каблешков“ в София

Ще изграждаме завод за производство на високотехнологични продукти за самолети “Еърбъс”

Над 15 г. се влачи дело за побой Процесът е прекратен по давност без възмездие за извършителите

Ликът на Св. Иван Рилски – дар за папата от премиера Водим във Ватикана и делегацията на Македония

Министър Банов: Културата, която създаваме днес, се превръща в културно наследство утре

Санкциите на ЕС срещу Русия ще бъдат удължени

Решението за удължаване на санкциите на Европейския съюз срещу Русия за още шест месеца влезе днес в сила. То беше публикувано днес в Официалния бюлетин на ЕС.

Съветът на ЕС прие официално решението за удължаване на санкциите вчера. Решението е в сила до 31 януари догодина. Публикуването на му в Официалния бюлетин е само техническа стъпка. Политическото решение за удължаване на санкциите беше договорено още на 21 юни на заседание на Комитета на ЕС на ниво постоянни представители. ЕС планира да проведе тази есен обстойна дискусия за отношенията си с Русия и за санкциите спрямо нея.

В момента спрямо Русия действат три независими един от друг пакета санкции на ЕС.

На първо място има черен списък на граждани на Русия и Украйна, които ЕС смята за имащи отношение към присъединяването на Крим към Русия и нарушаване на суверенитета и териториалната цялост на Украйна. На тях е забранено пътуване на територията на ЕС, а финансовите им активи в Европа са замразени.

В този черен списък влизат и юридически лица, с които европейските структури и компании нямат право да поддържат каквито и да е отношения. Това са основно органите на властта и силовите структури на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики. Черният списък на ЕС е в сила до 10 септември тази година.

Вторият пакет от санкции е съставен от отраслови икономически санкции и именно той е удължен до 31 януари 2017 г. Тези санкции включват забрана на инвестиции и търговия с технологии с 15 компании от финансовата, нефтената и отбранителната сфера.

Третият пакет е съставен от редица забрани по отношение на Крим, на негови граждани и на регистрирани там компании. Съгласно този пакет е напълно забранена търговията на ЕС с Крим. Съгласно този пакет е забранено и издаването на шенгенски визи на кримчани с руски паспорти. Тези санкции действат до 23 юни 2017 г.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.