Инж. Мирослав Мазнев, КСБ: Асфалтът храни страшно много Помолихме премиера да не се огъва от политическо говорене, каза изпълнителният директор на строителната камара

Посланик Анатолий Макаров: Надявам се „Турски поток“ да мине през България

6 години затвор за водача, който блъсна и уби балетистa Мартин Чиканов

“Анфийлд“ по план „Ататюрк“

Кметът на Шумен срещу нова цена на водата Призовава КЕВР да преосмисли увеличението

Вътрешният министър: Не е необходима промяна на мерките за сигурност в България

Четирима пешеходци ранени за ден във Варна

Вижте протеста на строителния бранш през обектива на „Труд“ (СНИМКИ)

Иззеха 150 000 къса цигари без бандерол във Видин

Автобус изгоря във Велинград Няма пострадали при инцидента

Финансовата директорка на Huawei бе освободена под гаранция в Канада

Домът за медико-социални грижи във Варна получи дарение от „Българската Коледа“ Робот за прохождане ще помага на болни деца

Петима загинали при стрелба в катедрала в Бразилия Секунди преди полицията да го залови, стрелецът се е самоубил пред олтара

Шефът на СДВР Ивайло Иванов е предложен за главен секретар на МВР

Парламентът прие на първо четене да отпадне номерацията на партиите в бюлетината

Санкциите на ЕС срещу Русия ще бъдат удължени

Решението за удължаване на санкциите на Европейския съюз срещу Русия за още шест месеца влезе днес в сила. То беше публикувано днес в Официалния бюлетин на ЕС.

Съветът на ЕС прие официално решението за удължаване на санкциите вчера. Решението е в сила до 31 януари догодина. Публикуването на му в Официалния бюлетин е само техническа стъпка. Политическото решение за удължаване на санкциите беше договорено още на 21 юни на заседание на Комитета на ЕС на ниво постоянни представители. ЕС планира да проведе тази есен обстойна дискусия за отношенията си с Русия и за санкциите спрямо нея.

В момента спрямо Русия действат три независими един от друг пакета санкции на ЕС.

На първо място има черен списък на граждани на Русия и Украйна, които ЕС смята за имащи отношение към присъединяването на Крим към Русия и нарушаване на суверенитета и териториалната цялост на Украйна. На тях е забранено пътуване на територията на ЕС, а финансовите им активи в Европа са замразени.

В този черен списък влизат и юридически лица, с които европейските структури и компании нямат право да поддържат каквито и да е отношения. Това са основно органите на властта и силовите структури на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики. Черният списък на ЕС е в сила до 10 септември тази година.

Вторият пакет от санкции е съставен от отраслови икономически санкции и именно той е удължен до 31 януари 2017 г. Тези санкции включват забрана на инвестиции и търговия с технологии с 15 компании от финансовата, нефтената и отбранителната сфера.

Третият пакет е съставен от редица забрани по отношение на Крим, на негови граждани и на регистрирани там компании. Съгласно този пакет е напълно забранена търговията на ЕС с Крим. Съгласно този пакет е забранено и издаването на шенгенски визи на кримчани с руски паспорти. Тези санкции действат до 23 юни 2017 г.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.