Легендата си тръгна: Гигс напусна "Юнайтед" след 29 години

Една от най-големите легенди на "Манчестър Юнайтед" Райън Гигс напуска клуба след 29 години вярна служба. Уелсецът е взел решение да предприеме ново предизвикателство в кариерата си и да започне самостоятелна кариера като мениджър.

"Време е за нова глава от живота ми и ново предизвикателство. Силно съм развълнуван от това. За мен това е голямо решение да напусна клуба, който е неизменна част от живота ми, откакто бях на 14 години. Не мога да ви опиша колко ще ми липса "Олд Трафорд", каза Гигс.

Гигс се присъединява към Юнайтед през далчената 1987-година и прави дебют за първия тим три години по-късно. Следват 24 сезона с фланелката на "червените дяволи", в които печели 13 титли, четири купи на страната, четири купи на лигата, две Шампионски лиги. През 2013-а година влиза в щаба на Дейвид Мойс като играещ треньор. Когато мениджърът е уволнен, поема отбора за последните четири мача от сезона. След края на шампионата слага край на футболната си кариера и става помощник-треньор на Луис ван Гаал.

"Имах огромния късмет да имам двама велики ментори в мениджърските среди. Първо Сър Алекс, с когото изкарах по-голямата част от живота си. За мен той остава най-големият мениджър в историята. В по-нови времена пък работих с Луис ван Гаал, чиято визитка говори сама по себе си. Опитът, който придобих от тях е безценен".

Това е поредната голяма новина от "Олд Трафорд" в последните 24 часа, след като снощи бе обявено привличането на Златан Ибрахимовчи, а по-рано днес това на Хенрик Мхитарян.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят