ГЕРБ ще обяви кандидатурата си за президентските избори през септември

"Съвсем нормално е да обявим през септември кандидатурата си за президентските избори", заяви в Шумен председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

Според него така ще бъде сведен до минимум периода за политическа реторика и изостряне на политическото противопоставяне.

Цветанов обясни, че президентските избори не трябва да нарушават изграденият парламентарен и междуинституционален диалог, а да бъдат единствено избори на политическите партии.

Той напомни, че партията е започнала подготовката си за тези избори още през септември миналата година, проведена е работна среща с областните ръководители на партията и предизборният щаб е в динамичен режим на работа.

По-късно през деня зам.председателят на ГЕРБ беше на посещение в Добрич, където също коментира темата. По думите му партията се намира в добра кондиция и няма никакви притеснения кога ще бъде обявена кандидат-президентската двойка, но според него сега е по-добре да се говори за състоянието на партийните структури в страната.

Цветанов обясни, че заради излизането на политическата реторика извън нормалните граници, колкото по-късно започне реалната предизборна кампания за президентските избори, толкова повече от набелязаните си задачи правителството ще изпълни.

Председателят на ПГ на ГЕРБ подчерта, че в политиката трябва да имаш изкуството да правиш компромиси, а не просто да бъдеш конфронтационно настроен към различното мнение.

Цветанов коментира, че в тази посока ГЕРБ си е направила изводи от първия управленски мандат и поясни, че правилната позиция е конструктивен диалог с всички политически сили.

Той обърна внимание и на добрите резултати, които отчита правителството относно излишъка в бюджета за първото полугодие, даващо допълнителни възможности за целеви средства, които да се отпускат към общините и да се реализират проекти с регионално значение в сферата на инфраструктура, екологията и други секторни политики.

Като положителен резултат Цветанов отчете направените конституционни промени и приемането на първо четене на Закона за съдебната власт, които дават възможност да се отговори на очакванията, които Европейската комисия има към нашата страна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика