Над страната ще бъде предимно слънчево, максималните температури ще са между 29° и 34°

Днес в сутрешните часове над източните райони от страната ще има по-значителна облачност, която бързо ще намалее и над страната ще бъде предимно слънчево.

Около и след обед отново ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми.

В Източна България ще духа слаб до умерен североизточен вятър.

Максимални температури между 29° и 34°, в София около 29°. Това съобщи дежурният синоптик Мартин Славчев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН) за "Фокус".

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове ще има по-значителна облачност, а в следобедните купеста, но ще остане почти без валеж.

Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури 28°-29°. Температурата на морската вода е 25° - 26°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време, около и след обяд с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми.

Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максимална температура на 1200 метра около 23°, на 2000 метра – около 16°. Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за месеца. През деня ще се задържи почти без промяна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето