Нашето Черноморие, каквото никога не сте виждали

Български фотографи направиха най-голямата снимка на нашето Черноморие с резолюция 900 гигапиксела.

Марин Каравелов е автор на проекта “Блек Сий Вю” (Black Sea View). Заедно с колегите си той снима българското Черноморие в продължение на 4 месеца.

Специални фотоапарати и дронове улавят с изключително качество и детайлност всяка точка по нашето крайбрежие.

„Това е част от проекта “Блек Сиа Вю”, който представлява най-дългата снимка, събрана от 25 000 снимки. Снимката има обща резолюция над 900 гигапиксела и е кандидат за рекордите на “Гинес”, обясни Марин Каравелов пред БТВ.

На сайта Blackseaview.bg хилядите фотоси се превръщат в безплатна виртуална разходка из защитени местности, над 35 населени места, много хотели и заведения. 360-градусовите панорами предлагат уникален поглед от най-северната до най-южната точка на бреговата линия.

„Изисква доста търпение, тъй като този продукт е много специфичен, защото няма специализиран софтуер за събиране на снимките и всичко, което се прави вместо компютъра, се извършва от нашите графични дизайнери”, допълни Марин.

Снимката на “Блек Сиа Вю” ще бъде отпечатана и върху специален билборд с дължина повече от километър. Тя ще бъде показана първо в Бургас, а после ще пътува из цялата страна. Идеята на авторите е така да се популяризира българското Черноморие.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.