Откриха детски православен лагер в СОК "Камчия"

Българчета и русначета на възраст от 10 до 15 г. откриха първата смяна на детския православен лагер в Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия". Докато са на двуседмична морска ваканция, децата ще трупат знания за духовно-нравствените ценности и традициите на християнството. Организатори на лагера са фондация "Устойчиво развитие за България" и СОК "Камчия", а начинанието благословиха български и руски владици.

Специално приветствие от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан поднесе протосингелът отец Димитър Стоев, а Видинският дядо Дометиан лично пожела мир и добруване на славянските народи и подкрепи инициативата за изграждане на златнокуполен православен храм в СОК "Камчия". Подкрепа за лагера с писмо изрази и митрополит Илираион, председател на отдела за външни църковни въпроси на патриаршията в Москва, чието правителство е собственик на уникалния морски комплекс у нас.

Малките лагерници ще участват в литургия, ще се докоснат до изкуството, отразяващо православната тематика, ще посетят Духовния център "Св. Архангел Михаил" във Варна, където иконом Василий Шаган ще им изнесе беседа "Азбучната истина", а народният артист на Русия Николай Бурляев ще дискутира с тях темите за доброто, прекрасното и православните ценности.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини