ГЕРБ издига партиен член за кандидат-президент

"Кандидат-президентът на ГЕРБ ще е партиен член." Това заяви във Варна зам.-председателят на партията и председател на парламентарната ѝ група Цветан Цветанов.

"Обсъждахме достатъчно кандидатури, решението като цяло вече е ясно, но е рано да го обявим, защото е по-добре в момента правителството да работи спокойно, за да реализира всички ангажименти, които е поело към развитието на регионите", подчерта отново Цветанов.

Според него въпреки атентатите в Истанбул няма потенциална заплаха в България, но е от първостепенна важност бързото придвижване на законопроекта за противодействие на тероризма.

Документът ще бъде окончателно одобрен във вторник на Съвет по сигурността при премиера и ще влезе за разглеждане на заседанието на МС в сряда, разясни Цветанов.

През почивните дни той бе на обиколка из Шумен, Добрич и Варна за стягане на партийните редици.

"Впечатлен съм от работата на структурите ни в Шуменско. В Никола Козлево, например, където 95% от населението са етнически турци, имаме 200 нови членове на ГЕРБ", посочи Цветанов.

Висока оценка даде той и на варненския кмет и областен лидер на ГЕРБ Иван Портних. "Градът става все по-хубав, защото има добър стопанин и граждани, които подкрепят инициативите на местната власт. Убеден съм, че за 1-2 г. Варна ще си върне като съдържание имиджа на морска столица", заяви Цветанов.

В Добрич, където на тежка 3-часова среща с актива той анализира провала на местните избори, до месец ще има оптимизация на ръководствата на общинските и областната организация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика