Тръмп: Действията на Русия и Иран в Сирия са срам

Kорнелия Нинова: Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка Гинка да дойде в парламента и да обясни как стана собственик на ЧЕЗ, поиска лидерът на БСП

ЕС реже парите за земеделие и Кохезионната политика

Туск за Брекзит: Позицията на Великобритания е чиста илюзия

Десетки убити и ранени при атентат с две коли бомби в Могадишу

Белград ще ползва опита на София при изграждане на метрото

Омбудсманът Мая Манолова: Ще наблюдавам с повишено внимание сделката за ЧЕЗ

Пенев внесе молба за касиране на изборите за президент на БФС

Пътят Асеновград–Пловдив става магистрален през лятото

Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 февруари 2018

БАН ще отговори официално на критиките към доклада за „Белене”

Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Кашата с касата се забърка здраво До понеделник смятат дълговете към чужди фондове, данните на шефа на НЗОК не били верни

Мъж отсече бор за 85 лв., глобиха го 1000 лв.

Мъж от шуменското с. Черна ще плати 1000 лв. за 1 кубик незаконно отсечена дървесина от гората край селото. Иначе трите млади бора, високи по 12 м, поразени с моторния трион от Е.Х., са оценени на 85 лв. Административната санкция е на районния съд в Шумен.

Селянинът се явил на делото лично, изразил съжаление, а преди това дал пълни обяснения за стореното. До бракониерство се стигнало, защото Е.Х. искал да гради навес за овцете си и му трябвал чамов материал. Вместо да купува, на 15 септември м.г. се качил в каруцата, взел моторен тирон и отишъл в близката гора, стопанисвана от ДЛС “Паламара”.

За лош късмет негов съселянин К.М. бил горски стражар и като се връщал от работа към дома, дочул шума от сечта. Веднага извикал двама свои колеги, заедно влезли в гората и заварили секача. Дървесината била конфискувана.

Е.Х. имал късмет, защото до момента не бил съден, работел, ползвал се с добро име и от прокуратурата внесли предложение за освобождаване от наказателна отговорност. Така се разминал само с 1000 лв. глоба и още 60 лв. деловодни разноски. Може и да обжалва решението пред окръжен съд.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.