Трик за намаляване на сметката за ток у дома, докато сме в отпуск

При по-дълго отсъствие по време на летните отпуски, е важно да изключват уредите в дома и офиса си от електрическите контакти. Включените уреди консумират електроенергия, дори когато са в режим на готовност, без да се ползват реално, посочват енергото за Западна България ЧЕЗ.

Изключването може да намали потреблението и месечната сметка и същевременно да помогне за предотвратяването на евентуални повреди, причинени от лоши метеорологични условия или претоварване на мрежата, отбелязват от дружеството.

С повишаването на температурите в разгара на летния сезон потреблението на електроенергия традиционно се покачва средно с 10 процента на месечна база, сочат статистическите данни на дружеството за потреблението в Западна България.

През лятото в почти всеки дом и офис има включен климатик или вентилатор. По-високата консумация води до нарастване на сметката за електроенергия, а покачването на товарите създава опасности за мрежата, тъй като може да доведе до претоварване и сривове в захранването.

/"Дарик"/

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Вашите пари