Васил Божков в декларация: Компании с милиони гарантират оздравяването на ЦСКА

Оглавяваната от Васил Божков компания „Нове Холдинг“ за пореден път потвърди, че има желание да направи от ЦСКА финансово стабилен клуб, който да жъне успехи по терените в Европа. В становището на „Нове Холдинг“ за последните събития в клуба се казва, че не е нормално да се погазват законите и да се нанасят вреди на държавата. Божков подчертава, че в изготвения оздравителен план ангажиментите и задълженията на футболния клуб са гарантирани от сериозни компании със стотици милиони годишен оборот.

„Според законите на Република България дружеството ПФК ЦСКА АД е собственик на клуба с всички пасиви и активи, а единственият начин то да оцелее е да бъде оздравено - пише в декларацията. - Всякакви други експерименти може и да отложат края на ЦСКА, но за съжаление неизбежно ще го предизвикат. Предложеният от нас оздравителен план е публичен и в него подробно са описани ангажиментите и задълженията, които поемаме към ПФК ЦСКА АД и кредиторите му. Те са гарантирани от компании с дългосрочни инвестиционни намерения и със стотици милиони годишен оборот. Документите за оздравяването са подадени от дружество, на което „Нове Холдинг“ АД е едноличен собственик. С това свое действие категорично заявяваме желанието си да изградим отново по изцяло законен начин финансово стабилен клуб, който да побеждава действащи европейски шампиони.“
Междувременно новосформираният ЦСКА-София победи в контрола „Легия“ (Варшава). А днес представителният отбор на ПФК ЦСКА АД започва подготовка за новия сезон. Очаква се съставът да бъде изведен от Тодор Янчев, който е най-вероятният бъдещ треньор, въпреки че има договор с тима от Югозападна „В“ група „София 2010“. Първата тренировка на ПФК ЦСКА АД ще е на стадион „Българска армия“, а все още няма яснота дали отборът ще играе в „Б“ група или отново във „В“. Синдикът на клуба Дора Милева пък призна, че ще съди ЦСКА-София, тъй като отборът използва емблемата на автентичния клуб с трите звезди над нея.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ