800 лeва кредит за лечение теглят българи

Средно по 800 лева кредит за лечение теглят българите, показват данни на TBI Bank предоставени на „Труд“. От финансовата институция уточняват, че това най-често са хора над 40-годишна възраст и не са редки случаите, в които използват заема за зъболекар или козметични услуги.

Около 2150 лв. пък е средният размер на кредитите за ремонт на жилището. Потребителите на такива заеми са на възраст между 35 и 55 г., казват още от банката.

Припомняме, че през май анкета сред 1100 потребители във фейсбук на страницата на TBI показа, че ако имат 1000 лв., по-голямата част от запитаните нашенци ще ги дадат, за да отидат на почивка - 25%, докато 12% биха изразходвали сумата за ремонт на банята или детската стая.

След грижата за семейната почивка и обновяването на жилището най-много отговори събра лечението на различни заболявания, включително ходенето на стоматолог - 6%, 5 на сто от анкетираните бяха желаещите да вложат парите за образование, а около 4% от хората биха дарили сума от 1000 лв., ако я имат в допълнение към бюджета си.

Анализ на банката показва, че клиентите вече не са активната страна, т.е. не търсят сами информация за нови услуги и изгодни оферти за кредити, а напротив - очакват непрекъснато да бъдат информирани за различните възможности и услуги на банката, да могат да имат достъп до финансиране и да комуникират с банката през различни канали и по всяко време. В същото време обаче хората вече имат по-голяма увереност да купуват стоки, да извършват други дейности, които изискват финансиране от страна на банките.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес