Прокуратурата предаде на съд Кирил Принца

Отнеха 2 кг злато на циганка баячка Държавата води дела за имущество за над 3 млн. лв. на Маринови от Долни Дъбник

Застрахователи осъдени да платят 128 000 лв. обезщетение на ранено дете

Строят две иновативни къщи за новия кризисен център за лица в Търново Инвестицията е за 2,1 млн.лева

Силите за специални операции на България и Македония със съвместно учение през май

Пиян вокалист на „Кикимора” провали грандиозния концерт във Велико Търново със Старозагорската опера Публиката напуска залата по средата на „Children in Time“

Христина Даскалова е новият зам.-председател на Апелативен съд – Велико Търново

ВСС избра нов районен прокурор на Козлодуй

Бизнесът отмени протеста срещу поскъпването на тока Той щеше да се проведе на 28 февруари т.г.

Инициатива за 130 години от създаването на Бургаската библиотека: Брандиран автобус с ликовете на родни класици пътува по линия № 9

Тръмп промени позициите си: По-строг контрол на оръжията в САЩ (ИНФОГРАФИКА) Президентът обмисля и други мерки

Москва вини Вашингтон в намеса във вота за Кремъл Много било трудно да се поправят отношенията

На 332 българи е отказано лечение в чужбина през 2017 г.

Илияна Йотова връчва български документи на сърбин, спасител от Лим

МОН предприема допълнителни мерки за олекотяване на ученическите раници

800 лeва кредит за лечение теглят българи

Средно по 800 лева кредит за лечение теглят българите, показват данни на TBI Bank предоставени на „Труд“. От финансовата институция уточняват, че това най-често са хора над 40-годишна възраст и не са редки случаите, в които използват заема за зъболекар или козметични услуги.

Около 2150 лв. пък е средният размер на кредитите за ремонт на жилището. Потребителите на такива заеми са на възраст между 35 и 55 г., казват още от банката.

Припомняме, че през май анкета сред 1100 потребители във фейсбук на страницата на TBI показа, че ако имат 1000 лв., по-голямата част от запитаните нашенци ще ги дадат, за да отидат на почивка – 25%, докато 12% биха изразходвали сумата за ремонт на банята или детската стая.

След грижата за семейната почивка и обновяването на жилището най-много отговори събра лечението на различни заболявания, включително ходенето на стоматолог – 6%, 5 на сто от анкетираните бяха желаещите да вложат парите за образование, а около 4% от хората биха дарили сума от 1000 лв., ако я имат в допълнение към бюджета си.

Анализ на банката показва, че клиентите вече не са активната страна, т.е. не търсят сами информация за нови услуги и изгодни оферти за кредити, а напротив – очакват непрекъснато да бъдат информирани за различните възможности и услуги на банката, да могат да имат достъп до финансиране и да комуникират с банката през различни канали и по всяко време. В същото време обаче хората вече имат по-голяма увереност да купуват стоки, да извършват други дейности, които изискват финансиране от страна на банките.