Майстори в кухнята: Цяла седмица шеф Андре Токев представя специално за „Зодиак“ новите си рецепти в ресторант „Грозд“

Кухнята на легендарния софийски ресторант „Грозд“ е в ръцете на шеф Андре Токев от скоро. Решението му е на това място, което притежава половинвековна история, да се предлага само балканска кухня. Специално за „Зодиак“ основателят на Българската асоциация на професионалните готвачи у нас показва новите си рецепти.

Шеф Андре Токев и е официално жури на най-престижния конкурс за професионални готвачи в Европа Bocuse d “Or. Негова е и единствената за Източна Европа диплома Global Masterchef Degree.

Андре е на 46 години, роден е в Лайпциг в семейство на българин и германка. Кариерата му минава през големи хотелски вериги в цял свят, две от които са носители на звезди Michelin.

Готвенето за Андре е удоволствие, постигнато чрез перфекционизъм и здрава дисциплина.

"Кулинарията е като живота - доставя удоволствие на всеки, защото всеки може да се включи в това преживяване”, казва професионалистът. „Великата кухня е като велика държава - трябва да има история и ценности”, казва още Андре Токев.

Пилешки гърди печени по селски:

Продукти за една порция:

пилешко филе 200 г

пилешки дробчета 50 г

пилешки воденички 50 г

стар лук 30 г

доматен сос 100 г

естрагон 0.005 г

чесън 1 скилидка

кори за баница със самардала 10 г

чубрица

масло 20 г

магданоз 5 г

зелен лук 5 г

сол

люта чушка 1 бр.

зехтин

Начин на приготвяне:


Бавно сготвяме пилешките гърди заедно с чесъна ,естрагона и сол на 65 градуса за 2 часа с малко зехтин. Задушаваме в тиган лука, нарязан на филийки, заедно с лютата чушка, като преди това претриваме лука с малко сол. Последователно добавяме суровите пилешки дробчета и сварените пилешки воденички. След като всичко се задуши, прибавяме доматеният сос, овкусяваме със сол и пипер и оставяме да поври на бавен огън.
За аранжиране: поставяме кавардисаните дробчета и воденички в чиния, върху тях поставяме нарязаните пилешки гърди, до тях слагаме изпечените кори за баница, овкусени със самардала и масло и поръсваме с магданоз и зелен лук, овкусени с лимонов сок и сол.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Гурме