Още 1,2 млн. лв. за НПО-то на Христо Иванов

Фондация „Америка за България” пусна поредни грантове

Поредни 1 184 760 лв. дава “Америка за България” на фондацията “Български институт за правни инициативи” на бившия правосъден министър Христо Иванов. Парите трябва да бъдат усвоени до месец май 2019 г. Грантът подкрепя две програми: “Инициатива за прозрачни съдебни назначения” и “Мрежа на американските съдии за България”, става ясно от сайта на “Америка за България”. Там е посочено, че “инициативата за прозрачни съдебни назначения e инструмент за обществено наблюдение и оценка на професионализма на кандидати за ръководни постове в съдебната система”. Мрежата на американските съдии за България пък щяла да популяризира американски практики за управление на съда чрез пряко общуване между американски съдии и българските им колеги.

“Америка за България” вече три пъти е давала пари на НПО-то на бившия правосъден министър Христо Иванов. През 2012 г. са отпуснати 697 600 лв., през 2011 г. - 142,360 лв., а през 2010 г. -150,483 долара.

При последното класиране на проекти 228 250 долара е получило сдружение “Център за изследвания на Балканския и Черноморския регион” на Алекс Алексиев и на бившия ни посланик в Москва Илиян Василев. Сумата е за анализиране на регионалната геополитическа среда и ще бъде усвоена до ноември 2017 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини