"Петлите" сложиха край на исландската приказка след голова феерия в Париж

Домакинът Франция си осигури мястото във полуфиналната фаза на Европейското първенство. "Петлите" победиха с 5:2 Исландия. 

В първата част на двубоя възпитаниците на Дидие Дешан напълно контролираха случващото се на "Стад дьо Франс". До 10-ата минути двата отбора избягваха рискове. Гилфи Сигурдсон отправи първия точен удар в третата минута.

"Петлите" започнаха своята доминация в 12-ата минута. Тогава Оливие Жиру откри резултата. Той прокара топката между краката на Халдорсон, след точен пас от Матюиди. Осем минути по-късно Пол Погба покачи на 2:0, след корнер. Французите продължаваха да контролират играта. В 43-ата минута Димитри Пайе вкара, след удар по земя от границата на наказателното поле. Асистенцията беше на Антоан Гризман, който се разписа за 4:0 две минути по късно. Играчът на "Атлетико" (Мадрид) бе изведен зад отбраната на Исландия и прехвърли технично Халдорсон. Гризман отбеляза гол №100 в шампионата.

Жиру и компания влязоха в историята, след като направиха рекорден аванс в първото полувреме на европейско първенство. Второто полувреме започна силно за домакините. В 50-ата минута Димитри Пайе опита да реализира, но ударът му беше много неточен. Шест минути по-късно, "викингите" се съвзеха и се разписаха във вратата на Лорис. Сигторсон протегна крак и засече от въздуха много добро центриране на Гилфи Сигурдсон. Отговорът от французите не закъсня - в 59-ата минута Жиру отново се разписа за 4:1. Играчът на "Арсенал" засече с глава центриране на Пайе от фаул. 

Последвалите минути бяха силни за исландците. В 64-ата минута те имаха претенции за дузпа, след явна игра с ръка в наказателното поле на Патрид Евра, но реферът Куйперс подмина положението. Добрата игра на момчетата на Лагербек даде резултат в 84-ата минута, когато още един гол пасив беше върнат. Бярнасон засече с глава центриране на Скуласон. Последваха още няколко възможности и за двата отбора, но изпълненият с попадения мач завърши 5:2. 

"Петлите" очакват Германия на 7 юли, четвъртък, на "Стад Велодром" в Марсилия.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят