Леко разхлаждане настъпва днес, температури между 27 и 32 градуса

Дневните температури ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат между 27° и 32°, в София около 26°. Това съобщи дежурният синоптик Христо Христов от НИМХ към БАН за „Фокус”. Днес от северозапад, в Източна България от север с предимно умерен вятър ще нахлува по-хладен въздух. Ще бъде предимно слънчево, особено над Западна България, докато над централните и източни райони от страната още преди обяд ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Главно там ще има краткотрайни валежи и гръмотевици.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, около и след обяд с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа слаб северозападен вятър, който през деня ще се ориентира от север и ще се усили. Максимални температури 26°-28°. Температурата на морската вода е 25° - 26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще има купеста, след обяд и купесто-дъждовна облачност с краткотрайни валежи и гръмотевици, на повече места в масивите от Централна и Източна България. Ще духа умерен северен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 21°, на 2000 метра – около 14°.

Aтмосферното налягане ще бъде малко по-високо от средното за месеца. През деня ще се задържи почти без промяна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето