България остава в елита на световния волейбол след най-важната си победа

Българският национален отбор по волейбол записа първа победа след осем загуби в турнира Световна лига, като така си осигури оставане в елитната група на световния волейбол.

В последния си мач в Далас, САЩ, тима на Пламен Константинов победиха аутсайдера в групата - Австралия с 3:2 (25:20, 21:25, 25:18, 23:25, 16:14).

 Константинов заложи на титулярен състав: Георги Сеганов, Цветан Соколов, Виктор Йосифов, Красимир Георгиев, Николай Пенчев, Тодор Скримов и либеро Владислав Иванов.

"Лъвовете" започнаха силно и без проблеми взеха първия гейм. Във втория надделя тимът на Австралия, но националите поведоха в битката отново след третата част.

Най-драматичен беше четвъртият гейм. Възпитаниците на Пламен Константинов водеха с 21:16, само че съперниците им съумяха да наваксат изоставането. След две атаки в аут на Цветан Соколов, срещата се реши след тайбрек.

В него националите бяха в ролята на догонващи в резултата почти през цялото време. Въпреки това успяха да поведат и след атака по диагонала на Тодор Скримов, да спечелят гейма с 16:14, а с това и мача.

Най-резултатни за България бяха Цветан Соколов и Тодор Скримов с по 23 точки. За Австралия топ реализатор стана Пол Керъл с 31 точки.

България завършва на предпоследно, 11-то място в елитната дивизия с 2 точки от 9 мача и не се класира за финалния турнир в Полша.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт