ЕС отделя 1,5 милиарда евро за Турция за борба с мигрантската криза

Юбилеен маратон събира над 100 начинаещи предприемачи За 54 часа превръщат иновативни идеи в бизнес проекти

Хамбург въвежда частична забрана за стари дизелови автомобили

Делото за арест на стрелеца от Свети Влас да се гледа отново

Добричлия осъди общината заради падане на леда

Интернет търговия е заплаха за защитените животни

Американска двойка осъди 30-годишния си син да се изнесе от дома им

Георги Вълев от “Килърите” не успя да осъди журналистка от Велико Търново Разходките на затворника от Ловеч до Велико Търново за заведените от него дела продължават за сметка на данъкоплатците

За първи път Пролетен базар на книгата ще е на открито

Николай Нанков: Има инвеститорски интерес от няколко чуждестранни фирми за Дунав мост 3

Започва мащабен ремонт на моста над жп линията в Стара Загора

Младоженци сключват брак на сватбена церемония в древноримски стил Над 220 реенактори от Италия, Украйна, Румъния и България идват на „Орел на Дунава” в Свищов

Оперираха гръцкия президент Прокопис Павлопулос

Двама души са пострадали при тежка катастрофа край Централни гробища в София

Председателят на КЕВР: Водата в София е една от най-качествените измежду столиците на ЕС

Алекс Алексиев: Европа и САЩ са доставчици на джихадисти за Близкия Изток

За първи път от години Европа и САЩ стават доставчици на джихадисти за Близкия Изток, каза пред „Фокус“ Алекс Алексиев, експерт по радикален ислям. Според него отговорът на въпроса как се е стигнало до ситуацията е тревожен и неудобен за Запада, защото е политически некоректен.

„Кой допусна това? Дали е т. нар. „мултикултурализъм“, който – всички знаем – се провали като доктрина? И защо нищо не се предприема против това? Вземете за пример Франция. Във Франция от близо година, даже повече, де факто съществува военно положение. Никой не го е обявил, никой не говори за него, но фактът е, че в момента 9000 френски военни пазят всякакви еврейски учреждения: синагоги, магазинчета и пр. Това значи, че френската полиция не може да осигури спокойствието на една част от населението, която е под натиск от друга – в случая еврейската част е под много сериозна заплаха от ислямистите”, обясни той. „Ако това продължава, не можем да говорим за функционираща демокрация, щом тя не може да осигури сигурността на част от населението си“, подчерта Алекс Алексиев.

Той предупреди, че ако ситуацията се задълбочи още, ще доведе до края на европейската демокрация. Според Алексиев в много градове на Стария континент има мюсюлмански гета, където местните власти и правителствата не могат да наложат закона. „Тези гета са откъснати от обществото и действат по нормите на Шериата”, каза още експертът и даде за пример печално известния брюкселски квартал „Моленбек“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.