Великобритания и ЕС постигнаха съгласие за преходния период след брекзит

Борисов свика министрите заради състоянието на пътищата и битовата престъпност "Двеста хиляди души администрация имаме! Ако трябва – всички ги изкарвате навън", каза премиерът

Министър Вълчев: Намаляването на административната тежест е важна задача пред МОН

Може и министри да станат обвиняеми след проверките на болници

Тероризмът и кибератаките не познават граници, заяви Мария Габриел

Полша може да изгони руски дипломати в знак на солидарност с Великобритания по случая Скрипал

81 училища във Великотърновско работят по проект „Твоят час” Нетрадиционните форми са йога и хвърчаща класна стая

Четирима души пострадаха при сблъсък на два влака в Кентъки

Мъж, опитал да убие брат си, застава пред Темида

Жена е била убита в Перник, задържана е дъщеря й

Причината за катастрофата в Египет е несъобразена скорост (СНИМКИ)

Украйна поиска ЕС да наложи санкции на Герхард Шрьодер

20 българи са пострадали при катастрофа на туристически автобус в Египет

Стопанска постройка и фураж изгоряха след запалване на сухи треви

Синята зона раздува щата на общинско предприятие във Варна

Алекс Алексиев: Европа и САЩ са доставчици на джихадисти за Близкия Изток

За първи път от години Европа и САЩ стават доставчици на джихадисти за Близкия Изток, каза пред „Фокус“ Алекс Алексиев, експерт по радикален ислям. Според него отговорът на въпроса как се е стигнало до ситуацията е тревожен и неудобен за Запада, защото е политически некоректен.

„Кой допусна това? Дали е т. нар. „мултикултурализъм“, който – всички знаем – се провали като доктрина? И защо нищо не се предприема против това? Вземете за пример Франция. Във Франция от близо година, даже повече, де факто съществува военно положение. Никой не го е обявил, никой не говори за него, но фактът е, че в момента 9000 френски военни пазят всякакви еврейски учреждения: синагоги, магазинчета и пр. Това значи, че френската полиция не може да осигури спокойствието на една част от населението, която е под натиск от друга – в случая еврейската част е под много сериозна заплаха от ислямистите”, обясни той. „Ако това продължава, не можем да говорим за функционираща демокрация, щом тя не може да осигури сигурността на част от населението си“, подчерта Алекс Алексиев.

Той предупреди, че ако ситуацията се задълбочи още, ще доведе до края на европейската демокрация. Според Алексиев в много градове на Стария континент има мюсюлмански гета, където местните власти и правителствата не могат да наложат закона. „Тези гета са откъснати от обществото и действат по нормите на Шериата”, каза още експертът и даде за пример печално известния брюкселски квартал „Моленбек“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.