Кубрат Пулев – целувка за милиони?

Борисов: Писах на премиерите на Гърция, Испания, Ирландия, Португалия, Словакия и Хърватия да подкрепят усилията ни за справедливи мерки по пакета “Мобилност”

Пука им на циганите, че сме профукали 1 милиард за тях Красимир Каракачанов организира кръгла маса за циганизацията на България

Продават хижа и хотел на ВМЗ-Сопот Към един от имотите има планинско пасище от 1,1 млн. кв.м

НАП проверява сделките на „Артекс“ (обзор) Антикорупционната комисия изисква документи от фирмата за 4 години назад

Вижте евтиния апартамент от „Артекс“ на зам.-министъра на енергетиката Красимир Първанов

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 27 март 2019

Укрепването на свлачището по пътя Смолян – Мадан започва до лятото

700 превозвачи блокират Страсбург Шествие ще затвори и центъра на София

Рекорден ръст на потребителските заеми Спестяванията на гражданите в банките нараснаха с 4 млрд. лв.

Бисер Лазов, основен свидетел по делото “КТБ”: Цветан Василев плащаше на Иван Костов и дъщеря му (обзор) Банкерът беглец давал по 25 000 лв. на месец на бившия премиер до фалита през 2014 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 27 март 2019

Макрон продаде на Китай 300 „Еърбъс“-а

Стартира седмият сезон на „Футбол за приятелство“ Началото бе дадено от Газпром, официален спонсор на Шампионска лига

Тестват системата за електронни винетки в продължение на три дни

Фабрис Леджери: Нова, по-голяма мигрантска вълна ще залее Европа, предимно от Африка

„Не, мигрантската криза не е отминала. Хората продължават да бягат, нещо по-страшно – сега имаме повече бежанци в сравнение с предишния период“, заяви директорът на Европейската агенция за управление на външните граници „Фронтекс“ Фабрис Леджери, предаде телевизия RTL.

„В момента ситуацията на Балканите е спокойна, но в същото време се открива нов център през който мигрантите се отправят към Европа – става въпрос за маршрута от Северна Африка през Италия. Там минават 13-14 пъти повече хора, отколкото от Турция в Гърция, предупреждава Леджери. Според неговата оценка бежанците, които се отправят към Европа от северна Африка, идват от Африканския рог, от Судан, от Западна Африка. Либия не е единствената държава, която се превръща в център за мигрантите, които се опитват да се доберат до Европа. Египет е новата гореща точка за трафикантите на хора. Този маршрут е много опасен и пътуването по него продължава над 10 дни“, коментира още той.

Според него все още има доста пробойни по т.нар. „Балкански маршрут“ и поради тази причина има опасност от нелегални мигранти. Директорът на „Фронтекс“ смята, че Европа няма да може да се справи с новата бежанска вълна без сътрудничество със страните, които не са част от ЕС, като Република Македония и Сърбия.

„Балканският маршрут повече не съществува във вида си от миналата година. Бежанците все още не са намерили алтернативен път. Това се дължи на затварянето на границата на Македония с Гърция, както и на затегнатия граничен контрол в България“, каза Леджери.

Според него потенциално огнище на напрежение продължава да бъде бежанският лагер в Гърция – Идомени. „Новата мигрантска вълна, пред която ще се изправи Европа това лято, ще бъде по-голяма и ще има повече хора от Африка“, предупреждава Фабрис Леджери.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.