Жена откраднала пари и вещи за близо 30 хиляди лева в Онкологичен диспансер във Враца

Жена е откраднала пари и вещи за близо 30 хиляди лева в Онкологичен диспансер в гр. Враца. Районна прокуратура – Враца привлече като обвиняема П. Танева за извършено от нея престъпление, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от три до петнадесет години, съобщиха от Прокуратурата.

На 21.06.2010 г., около 10:50 ч., в гр. Враца, в кабинет при Онкологичен диспансер в града, П. Танева отнела чужди вещи от собственика им Н. М. Обвиняемата е имала съучастничка - непълнолетната Е. В. и Е.Т., също помагач.

Сред откраднатите вещи са били: дамска чанта, портмонета, диоптрични очила, секретни ключове и ключ от сейф, несесер с тоалетни принадлежности, мобилен телефон и парична сума от 400 лева и 14 650 евро. Общата стойност на отнетите вещи възлиза на 29 197 лв.

Обвиняемата Танева е с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. По делото има събрани данни, че жената се e укривала, тъй като не била открита на адреса, което довело до спиране на наказателното производство с постановление на РП–Враца от 26.05.2015 г. и обявяването й за общодържавно издирване.

При определянето на мярката за неотклонение съдът е отчел предишните осъждания на Танева, които са шест на брой.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право