В Пловдив скочиха против ограничения за детските надбавки за работещи майки

Изказване на министъра на труда и социалната политика Зорница Русинова, която се обяви за спиране на детските надбавки за работещите майки, разбуни духовете в Пловдив и предизвика остри реакции сред родителите. В града под тепетата дори обмислят да стартират подписка против "иновативните" ограничения на социалния министър Русинова.

"Недопустимо да се отнема правото на всяко българско дете да бъде равно пред закона, както казва и Конституцията. Държавата не трябва да отнема правата на майки, които работят и съвестно плащат данъци. Подобни мерки още повече задълбочават демографската криза, а не стимулират българското семейство. Нужна е целенасочена работа в посока на ограмотяване със социалните и етнически групи, които са превърнали раждаемостта в източник на доходи", коментира Милена Колева, член на Изпълнителното бюро на БСП-Пловдив.

Младата майка социалистка бе основен организатор на дарителска акция през уикенда в парк "Ружа" в район "Западен", по време на която бяха събрани 18 кашона с детски дрешки и играчки в помощ на нуждаещи се и социално слаби пловдивски майки и семейства. "Видях родители, които искрено се радваха, че ще помогнат на деца в нужда. Ще повторим събитието през септември във всички пловдивски райони. Ние от БСП настояваме за адекватна грижа към българското дете, но управляващите не искат и да чуят!", декларира инж. Милена Колева и припомни отхвърленото от мнозинството в Народното събрание предложение на левицата за по-ниско ДДС за детски стоки, съоръжения и услуги.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини