Изстрадахме точка в Косово, Хубчев отказа да коментира темата „Левски“

На 26 март 2019 да почерпят

Ракети са изстреляни от Газа към Израел

Тереза Мей: Британският парламент ще обсъди в сряда официално отлагане на датата на Брекзита

Чужденци похарчиха 1 млрд. лв. за хотели

Хванаха крадци на метални тръби, докато пренасят плячката

Пожарникари извадиха несретница, паднала в Луда Камчия 62-годишната жена пренощувала в коритото преди някой да чуе виковете й и да извика помощ

Българските зеленчуци изчезват Намаляват както площите, така и количествата зарзават всяка година

Росен Желясков: Разочароващо е решението на Европейския парламент в сряда да се гласува пакетът „Мобилност“

Как може да се прекрати отпуска по майчинство

МВнР на Русия: Решението на САЩ да признае суверенитета на Израел над Голанските възвишения не променя позицията на Москва, че това е територия на Сирия

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 26 март 2019

Увеличава се интересът към тристайните жилища Делът на новото строителство нарасна до 30-35%

Пакетът „Мобилност“ влиза в дневния ред на Европейския парламент

Австралиец спря Григор в Маями

В Пловдив скочиха против ограничения за детските надбавки за работещи майки

Изказване на министъра на труда и социалната политика Зорница Русинова, която се обяви за спиране на детските надбавки за работещите майки, разбуни духовете в Пловдив и предизвика остри реакции сред родителите. В града под тепетата дори обмислят да стартират подписка против „иновативните“ ограничения на социалния министър Русинова.

„Недопустимо да се отнема правото на всяко българско дете да бъде равно пред закона, както казва и Конституцията. Държавата не трябва да отнема правата на майки, които работят и съвестно плащат данъци. Подобни мерки още повече задълбочават демографската криза, а не стимулират българското семейство. Нужна е целенасочена работа в посока на ограмотяване със социалните и етнически групи, които са превърнали раждаемостта в източник на доходи“, коментира Милена Колева, член на Изпълнителното бюро на БСП-Пловдив.

Младата майка социалистка бе основен организатор на дарителска акция през уикенда в парк „Ружа“ в район „Западен“, по време на която бяха събрани 18 кашона с детски дрешки и играчки в помощ на нуждаещи се и социално слаби пловдивски майки и семейства. „Видях родители, които искрено се радваха, че ще помогнат на деца в нужда. Ще повторим събитието през септември във всички пловдивски райони. Ние от БСП настояваме за адекватна грижа към българското дете, но управляващите не искат и да чуят!“, декларира инж. Милена Колева и припомни отхвърленото от мнозинството в Народното събрание предложение на левицата за по-ниско ДДС за детски стоки, съоръжения и услуги.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.