Трудната бременност на Джесика Симпсън

Поощряват младите хора да стават родители по-рано

ЕС прие извънредни мерки при Брекзит без споразумение

Насрочват до месец делото за убийството на Виктория Маринова

Съдят интернационално трио наркоградинари

Асен Гагаузов, БСП-Сливен: Обвързваме евентуалното спечелване на евроизборите с предсрочни избори за НС

Дневници на първите законотворци показват във Велико Търново навръх 22 март С богата програма Читалище „Надежда – 1869“ чества своята 150-годишнина

Строят хеликоптерна площадка край Симитли по трасето на АМ „Струма“ Подписани са договорите за надзор при изграждането на тунел Железница

Цветанов за новата си имотна сделка: Доплатих 100 хил. лв. за 39 кв. м повече в същия район

39 хиляди семейства, чиито деца не ходят на училище, са санкционирани

Медиците от Спешна помощ в Русе оттеглят заявленията си за напускане

Христина Шопова: Фестивалът “Blagoevgrad Blues&Jazz”е уникален, съчетава блус и джаз

Ефективна присъда получи сливенец за катастрофа със загинал и двама ранени

БСП праща в Конституционния съд промените в Закона за защита на личните данни

Не хапове, а хапки срещу безпокойство и стрес Чревната микрофлора влияе върху психичното здраве на човека

„Възродителен процес“ за автобусните спирки в Пловдив – сменят имената им до дни

Истински „възродителен процес“ за имената на автобусните спирки на масовия градски транспорт в Пловдив гласи работна група, сформирана по заповед на кмета Иван Тотев.

„Смяната на имената на много спирки в Пловдив е повече от наложителна – те повече няма да бъдат кръщавани на частни обекти, дискотеки, кафенета и тем подобни. Целта е новите имена да отразяват туристическата и културната картина на Пловдив“, заяви кметът Тотев. Той даде пример със спирка „Папараци“, която още носи името на отдавна несъществуващ чалга клуб на бул. „Княгиня Мария Луиза“ – новото й име ще е „Малката Базилика“. „Повече няма да има и спирки с имена като „Черупките“ или Баня „Русалка“, която я знае единствено баба ми“, отсече градоначалникът. Той е дал ултиматум до 27 август и на шефовете на испанската фирма „Интра“, която изработва софтуера за звуковите уредби в автобусите по Транспортния проект, да извършат всички корекции и подобрят произношението на имената на спирките.

Нелепото произношение на имената на някои спирки стана повод за куп шеги и подигравки сред пловдивчани, след като компютър с девически глас поставяше погрешни ударения – примерно на „Източен“ ударението бе върху „о“ и вместо като една от четирите посоки името на булеварда звучеше като „източен и обезводнен“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.