Белослав си взе корабчето "Белла" за малко

Една седмица Варна ще бъде без корабчето "Белла", Белослав, който е разположен на двата бряга на езерото си взема плавателния съд заради планирания класов ремонт на ферибота по изискване на ДА "Морска администрация.

Ще го върнем на 11 юли отново, но докога ще остане във Варна, не мога да се ангажирам, каза кметът на Белослав Деян Иванов. Той припомни, че по два пъти месечно се прави профилактика на ферибота и "Белла " трябва да се връща , защото тогава си остава единственият превоз на пътници.

Корабчето се хареса на варненци и гости на града, които по време на ремонта го използваха по необходимост и дори влезе в схемата на градския транспорт, коментира зам.-кметът на Варна Пейчо Пейчев. Но "Белла " стана и любима атракция и само в събота и неделя например обслужва по 1000 пътници в двете посоки между Морска гара и кв. "Аспарухово", допълни той. Белослав и Варна са се споразумели морската община да поеме разходите по горивото и извънредния екипаж на борда.

С бъдещето на постоянен морски транспорт във Варна се ангажира транспортният министър Ивайло Московски. Очакваме да вземем две корабчета от ферибота във Видин и Русе, съобщи за "Труд" наскоро областният управител Стоян Пасев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини