Топ 3 дестинации за гмуркане

За почитателите на подводния спорт

Дори да не сте опитни водолази, ние Ви препоръчваме да посетите тези места за едно страхотно лятно приключение и да се запознаете отблизо със спорта

Водолазното гмуркане е известно още от древността, но от скоро спортът става все по-достъпен за практикуване и хоби. За да практикувате гмуркане, се изисква нужната подготовка, документ за правоспособност и специализиран водолазен костюм. Ако сте начинаещ със сигурност ще ви трябва бърз курс на място.

Малдивите са също топ дестинация за водолази

Първата топ дестинация за гмуркане е остров Кокос, разположен на 550 км от Коста Рика в Тихия океан. Кокос може да предложи на посетителите си приказна красота, както на повърхността, така и във водите. Кокос е един от националните паркове на Коста Рика. Туристите могат да стъпят на брега само след позволението на охраната на острова, но не се разрешава лагеруване и спане на острова. Във водата ще забележите страховитата акула чук, но и невероятни подводни рифове, които привличат опитните водолази. Паркът на остров Кокос е защитен от Юнеско.

Куинсланд е вторият по големина щат в Австралия, на изток има излаз на Тихия океан и по-конкретно на Коралово море. Опасностите в Куинсланд са доста, освен насекоми и смъртоносни животни, в крайбрежните води са дори още повече - соленоводните крокодили са характерни жители на морската вода там, които се смятат за най-опасните в света. Кораловите рифове на Куинсланд е едно от най- вълнуващите места на света за гмуркане. Морето е кристално ясно и чисто и видимостта е много голяма. Тук ще откриете един от най-красивите австралийски плажове – Уайт Хевън Бийч.

Остров Амбергрис Кайе, край северния бряг на Белиз беше обявен за един от най-красивете острови в света. Той е един от крайбрежните острови, които са разположени или направо върху, или само леко встрани от 297 километра дългия риф. Сан Педро, град, разположен на острова, е една от най-важните отправни точки за над 40 места за гмуркане с шнорхел или акваланг. Близо до острова се намира и "Голямата синя дупка" - най-популярната отбивка на водолазите, заради невероятната видимост до 120 метра дълбочина. Тя е обявена за едно от “10 най-удивителни места на Земята.”
Но, ако не сте професионалист , в интернет може да намерите много предложения за организирана разходка под водата с водач по българското Черноморие, както и професионални курсове от 70 лв. до 130 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл