Кметът на Търговище поздрави служителите на МВР за празника им

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров и секретарят Христалина Халачева в понеделник бяха сред официалните гости на честването по повод професионалния празник на МВР, с който бе отбелязана и 137-та годишнина от създаването на вътрешното ведомство, съобщиха от общината.

Уважавайки традицията и залагайки на приемствеността, на тържеството присъстваха и бивши ръководители на Областната дирекция в Търговище.

В своя поздравителен адрес кметът д-р Дарин Димитров подчерта, че в последните години стана традиция Областната дирекция на МВР в Търговище да е на челните места по разкриваемост на престъпленията.

"Налице е добро взаимодействие с местните власти и конкретно с Община Търговище. Заедно реализираме дейности за обезпечаване на обществения ред, сигурност и спокойствие в областния център. Вярвам, че усилията ни ще бъдат успешни и ще отговорим на изискванията на съгражданите ни за спокоен град и села, които създават добри условия за живот, развитие на бизнес, отглеждане на деца и спокойни старини за възрастните хора." - се казва още в поздравлението на кмета.

Пред присъстващите бяха направени демонстрации за задържане на автомобил от специалното тактическо звено за бързи действия при ОД на МВР, а втората бе на екипа на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Търговище.

Празникът продължи с турнир по стрелба, спортни състезания и награждаване на изявените служители на МВР.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини