Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Обвиниха бивш министър на финансите в лихварство (обзор) Стоян Александров ще отговаря за 75 кредита за милиони, раздадени срещу солени лихви

Гръцкият президент към Турция и Македония: Времената на нахлуване на европейска територия са отминали безвъзвратно

Здравец Хайтов представя нови разкрития за гроба на Левски

Русенец спечели 4 милиона и половина от тотото с фиш за 6.75 лв.

Турция обяви, че няма да позволи “едностранни” проучвания за газ край Кипър

Сливен чака 19 млн. лева за новата си пречиствателна станция Най-модерното съоръжение от години брадясва от храсталаци и треви

Вилна зона край бивши уранови мини вече ще ползва питейна вода Водните сдружения трябва да имат договори с „В и К”

68 кила негодни храни бракувани за месец от кръчми в курортите

68 килограма месни и млечни продукти с изтекъл срок на годност са били иззети от кръчми в курортите край Варна и бракувани през последния месец.

Негодните храни били открити в хладилниците на заведения, повечето от които нямали солиден оборот. В ресторантите към хотелите с “ол инклузив” залежала стока не е намерена, защото там доставки на месо, риба и млечни произведения се правят ежедневно, обясни д-р Златина Димова, шеф на Областната дирекция по безопасност на храните във Варна.

След извършените 246 юнски проверки тя отчете, че най-честите нарушения са свързани с липса на листи с алергените, които трябва да са част от менютата от декември миналата година.

Заради неправилно съхранение на храни и почистване на кухненски отпадъци ресторантьори са отнесли 5 акта.

Според д-р Димова сезонът е стартирал сравнително спокойно за разлика от миналия, когато заради наденици с антракс за дни бяха затворени две дузини заведения във Варненско и Добричко.

Собственикът на транжорната виновник ЕТ “Дари-Пламен Илиев” обаче води съдебни дела за всяко от наложените му наказания – 10 000 лв. глоба, забрана да работи и заличаване от публичните регистри на БАБХ. Докато дългата процедура приключи транжорната остава затворена, уточни д-р Димова.

Според нея все още няма засечени плажни продавачи на царевица, за които и концесионерите трябва да носят отговорност. Проблем за инспекторите са уличните търговци на вмирисана риба. Те са мобилни и рядко инспекторите могат да ги заловят. Дори и когато това се случи, клиенти яростно бранят опасната им стока от конфискация, като дори налитат на бой, оплака се д-р Димова.