Откриват новите санирани блокове в Благоевград

Възрастен мъж изпадна в мозъчна смърт и стана донор на черен дроб

Трудната бременност на Джесика Симпсън

Поощряват младите хора да стават родители по-рано

ЕС прие извънредни мерки при Брекзит без споразумение

Насрочват до месец делото за убийството на Виктория Маринова

Съдят интернационално трио наркоградинари

Асен Гагаузов, БСП-Сливен: Обвързваме евентуалното спечелване на евроизборите с предсрочни избори за НС

Дневници на първите законотворци показват във Велико Търново навръх 22 март С богата програма Читалище „Надежда – 1869“ чества своята 150-годишнина

Строят хеликоптерна площадка край Симитли по трасето на АМ „Струма“ Подписани са договорите за надзор при изграждането на тунел Железница

Цветанов за новата си имотна сделка: Доплатих 100 хил. лв. за 39 кв. м повече в същия район

39 хиляди семейства, чиито деца не ходят на училище, са санкционирани

Медиците от Спешна помощ в Русе оттеглят заявленията си за напускане

Христина Шопова: Фестивалът “Blagoevgrad Blues&Jazz”е уникален, съчетава блус и джаз

Ефективна присъда получи сливенец за катастрофа със загинал и двама ранени

68 кила негодни храни бракувани за месец от кръчми в курортите

68 килограма месни и млечни продукти с изтекъл срок на годност са били иззети от кръчми в курортите край Варна и бракувани през последния месец.

Негодните храни били открити в хладилниците на заведения, повечето от които нямали солиден оборот. В ресторантите към хотелите с „ол инклузив“ залежала стока не е намерена, защото там доставки на месо, риба и млечни произведения се правят ежедневно, обясни д-р Златина Димова, шеф на Областната дирекция по безопасност на храните във Варна.

След извършените 246 юнски проверки тя отчете, че най-честите нарушения са свързани с липса на листи с алергените, които трябва да са част от менютата от декември миналата година.

Заради неправилно съхранение на храни и почистване на кухненски отпадъци ресторантьори са отнесли 5 акта.

Според д-р Димова сезонът е стартирал сравнително спокойно за разлика от миналия, когато заради наденици с антракс за дни бяха затворени две дузини заведения във Варненско и Добричко.

Собственикът на транжорната виновник ЕТ „Дари-Пламен Илиев“ обаче води съдебни дела за всяко от наложените му наказания – 10 000 лв. глоба, забрана да работи и заличаване от публичните регистри на БАБХ. Докато дългата процедура приключи транжорната остава затворена, уточни д-р Димова.

Според нея все още няма засечени плажни продавачи на царевица, за които и концесионерите трябва да носят отговорност. Проблем за инспекторите са уличните търговци на вмирисана риба. Те са мобилни и рядко инспекторите могат да ги заловят. Дори и когато това се случи, клиенти яростно бранят опасната им стока от конфискация, като дори налитат на бой, оплака се д-р Димова.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.