Двама от Самоков ограбили игумена от Кокаляне

Крадци нападнали игумена на манастира в Кокаляне и му отнели мобилния телефон и 200 лева., съобщават от Министерството на вътрешните работи.

Работа по разследване на случая започнала на 24 юни тази година, когато в полицията постъпил сигнал, че около 19.15 часа игуменът на манастира в Кокаляне бил нападнат от непознати, които го съборили на земята, нанесли му удари по тялото, отнели мобилния му телефон и 200 лв. и избягали.

По случая е образувано досъдебно производство. В резултат на проведените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия самоличността на извършителите била установена. След броени дни Т.А./36г./ и Б.И./34г./ , двамата от Самоков, били задържани в районното управление с полицейски мерки до 24 часа.

Мъжете са криминално проявени и осъждани за кражби. След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура, на Т.А. и Б.И. били повдигнати обвинения за извършено престъпление по чл. 198 от НК и наложени мерки за неотклонение „задържане под стража за срок до 72 часа“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право