Мениджърът на Уелс се изсмя на Англия

Селекционерът на Уелс Крис Коулмън даде да се разбере, че за нищо на света не би поел Англия. Бившият мениджър на „Ковънтри“ е сред вариантите за заместник на Рой Ходжсън след фиаското на „трите лъва“ на Евро 2016.

„Това е нещо, което дори не би ме накарало да се замисля - обясни Коулмън. - Аз съм уелсец до мозъка на костите си. На национално ниво ще водя единствено и само Уелс. Моята следваща стъпка в кариерата, когато и да е тя, ще бъде някъде в чужбина на клубно ниво. Моментът е удачен да поема клуб, който играе в Шампионската лига.“

В същото време футболната асоциация на Англия се насочи към чуждестранен треньор за избор на заместник на Рой Ходжсън.

Като фаворит от британска страна се спряга единствено настоящият мениджър на „Съндърланд“ Сам Алардайс. Той притежава нужния опит за подобен отговорен пост. Проблем се явява желанието на играчите, които са заявили пред шефовете на федерацията, че предпочитат следващият селекционер да бъде чужденец.

Арсен Венгер набързо е охладил мераците на ФА за овакантения пост, признавайки, че няма намерение да напуска „Арсенал“. Неговият сънародник Лоран Блан също е кандидат, след като скъса с ПСЖ.

Другите спрягани имена са тези на Юрген Клинсман, Мануел Пелегрини, Луиш Фелипе Сколари и Гуус Хидинк.

В същото време стана ясно, че феновете на Англия са и най-буйните по време на европейското първенство. Общо 65 души британци са били задържани от местната полиция по време на участието на „трите лъва“ на големия форум. 45 от тях са били англичани, 11 северноирланди, и 9 от Уелс. По тези показатели англичаните са на първо място сред всички участници на турнира във Франция.

„Шестима от англичаните са съдени за нападение - обясни говорител на английската полиция, - 14 за нарушаване на обществения ред, 13 за пиянство, 9 за криминални деяния, двама за притежание на наркотици и един за спекулативна продажба на билети.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят