Капитанът на волейболистите: Мислехме само за победа в този луд мач

„Беше луд мач - призна капитанът на волейболните националите Виктор Йосифов след победата над Австралия с 3:2 (20, -21, 18, -23, 14). - В четвъртия гейм сами се бихме, а в тайбрека беше трудно - не знаеш какво ще стане. Но нашият треньор ни каза, че трябва да мислим само за победа и нищо друго. Дадохме най-доброто от себе си. И успяхме да запазим мястото си в елита на Световната лига и в следващия сезон. Това е най-важното!“

Успехът срещу „кенгурата“ е единствен за националите на турнира от Световната лига. Така нашите завършиха на предпоследното, 11-о място в дивизията с 1 победа, 8 загуби и 2 точки.

Двубоят в Далас (САЩ) се игра пред около 2000 зрители, а най-полезни за българите бяха Тодор Скримов с 5 аса и Цветан Соколов с 2 аса, като и двамата отбелязаха по 23 точки.

„Отборът имаше моменти, които изигра много добре, а други бяха притеснителни - заяви селекционерът Пламен Константинов. - Но най-важното е, че намерихме пътя, по който да спечелим този мач.“

След драматичната битка националите раздадоха автографи на българската агитка, дошла да ги подкрепя в залата. Сред феновете бе и най-добрата ни плувкиня Нина Рангелова, която живее, следва и тренира в Далас. Тя влезе в ролята на звезден репортер и публикува клип в социалната мрежа с емоционални кадри от микс зоната.

Отборът си идва утре в 13,10 ч. с полет от Франкфурт.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт