Баскетболният „Реал“ взе българин на 13 г.

Покана да се присъедини към отбора на баскетболния „Реал“ (Мадрид) получи 13-годишният Константин Костадинов. 196-сантиметровият шестокласник вече официално е играч на испанския гранд, като за целта клубът е подписал договор с родителите и досегашния му отбор „Делфин“ (Бургас).

Константин е открит в бургаско училище от баскетболния треньор Петко Стаматов преди 6 г. След това малчуганът преминава в групата на наставника Петко Янков.

„Позволих си пред Константин да говоря с майка му, че вероятно ще има интерес към него, ще получават предложения - каза Янков пред сайта www.novsport.com. - И видях как се промени след този разговор. Придоби по-голямо самочувствие, усети, че е стъпил на път, който може да го отведе към сериозния спорт.“ След това по инициатива на клуба „Делфин“ е потърсен и агент, който да намери най-добрия вариант за развитието на играча.

Константин е пътувал до Мадрид с родителите си и с треньора Янков, където е бил посрещнат от големия бивш испански баскетболист Алберто Ангуло, сега координатор на баскетболната академия на „Реал“.

„В „Реал“ държат много на училището - добави Янков. - След като се запознахме с бъдещия му график, е ясно, че образованието на Константин няма да бъде неглижирано за сметка на спорта.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт