Десетки убити и ранени при атентат с две коли бомби в Могадишу

Белград ще ползва опита на София при изграждане на метрото

Омбудсманът: Ще наблюдавам с повишено внимание сделката за ЧЕЗ

Пенев внесе молба за касиране на изборите за президент на БФС

Пътят Асеновград–Пловдив става магистрален през лятото

Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 февруари 2018

БАН ще отговори официално на критиките към доклада за „Белене”

Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Кашата с касата се забърка здраво До понеделник смятат дълговете към чужди фондове, данните на шефа на НЗОК не били верни

Словакия твърдо против джендъризма Ще приемем отделно законодателство за борба с насилието над жени, обеща премиерът Фицо

Вандали изпотрошиха над 40 коли в Пловдив

Ето кои институции ще проверяват сделката за ЧЕЗ

32 цивилни са загинали при бомбардировките на Източна Гута днес

Влагат над 610 000 лева в инфраструктурата на селата от община Велико Търново

Над 610 000 лева се влагат в инфраструктурата на населените места от община Велико Търново. Със средствата се ремонтират улици, тротоари и площадни пространства. Финансирането е осигурено от Община Велико Търново, като в много от селата вече се работи активно по подобряването на обществената инфраструктура.

Повече от 320 000 лева са отпуснатите средства за улиците в 36 населени места от общината. Още над 290 000 лева се влагат по общинската програма „Местни инициативи” в 25 от селищата. По проекти на кметовете и кметските наместници, освен улици, се ремонтират също тротоарни алеи, както и площади. През последните няколко дни активно се работи в селата Церова кория, Водолей, Пчелище и др.

Програмата на Община Велико Търново „Местни инициативи” стартира през 2012 г. с бюджет от 160 000 лева, като годишната финансова рамка постоянно нараства – през 2015 г. тя бе 300 000 лева, а през настоящата година е 400 000 лева. Реализираните проекти за периода 2012-2015 г. са на стойност над 900 000 лева. За същото време Община Велико Търново е осигурила още собствени средства в размер на 1,1 млн. лева, които са вложени само в инфраструктурата на населените места.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.