Изригна вулканът Синабунг на остров Суматра

Борисов и Орбан поднесоха цветя пред паметника на Васил Левски

Собственикът на “Милан” пред фалит

Венци за Апостола, сълзи за Павел Панов

18 души се отзоваха на апела на болницата в Търново да дарят кръв

Румен Радев ще удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката и военномедицинското дело

Пенсионер полетя от 7-ия етаж

Заловиха бракониери на калкан в Равда и Ахелой

След отлична реколта Вила Ямбол ще пусне две нови резерви от серията Kabile Избата организира празник на виното в родния си град

Николай Николов: Като разширяват “зелената зона” да гарантират и целево разходване на средствата за ремонт на инфраструктурата!

Величко, който върна чанта с пари, получи награда от кмета на Стара Загора

Служба „Военна полиция“ отчете годишната си дейност

БСП – Бургас отдаде почит на Васил Левски

Красимир Каракачанов участва във възпоменателния митинг-поклонение по повод 145-ата годишнина от гибелта на Васил Левски

Концерт-спектакълът „Възрожденски разкази“ е подарък за великотърновци по случай 140-годишнината от Освобождението Събитието е посветено и на 170-годишнината от рождението на Христо Ботев

2000 лв. средна пенсия – след не по-малко от 45 години

Средна пенсия ще стане 2000 лв. след не по-малко от 45 години, показва дългосрочната прогноза на Националния осигурителен институт, цитирана от БНТ.

Шест пъти по-високи от сегашните пенсии ще се дължат основно на повишаването на пенсионната възраст и вдигането на осигуровките с по 1% в следващите 2 години.

От НОИ изчисляват, че двойно по-голяма средна пенсия се очаква “в сравнително обозримо бъдеще” – 570 лв. през 2030 г. Според калкулациите сумата ще бъде 900 лв. през 2040 г. и 2025 лв. през 2060 г. Тогава средната заплата се очаква да е над 5700 лв.

Същевременно експертите предупреждават, че през 2060 г. работещите хора у нас ще са с една четвърт по-малко и 100 трудоспособни вече ще издържат 86 пенсионери, при 77 в момента.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.