Фенове и бизнесмен застанаха зад ЦСКА на Божков

Хаосът в ЦСКА е пълен седмици преди старта на сезона в Първа дивизия. В нощта на неделя срещу понеделник привърженици на „червените“ издигнаха транспаранти в цяла София в подкрепа на автентичния клуб, който в момента е в ръцете на бизнесмена Васил Божков.

Плакат с надпис „ЦСКА не е „Литекс“ бе издигнат от фенове пред Народното събрание, сградата на БФС, Министерството на младежта и спорта, Съдебната палата и Министерския съвет.

Часове по-късно в подкрепа на Васил Божков и плана му за оздравяване на клуба в несъстоятелност се обяви и турският бизнесмен Дениз Кизилоз. Досега той на няколко пъти изрази желание да подкрепи финансово ЦСКА.

"Готов съм да отпусна заем на дружеството, за да го спася от банкрут и загуба на стадиона - написа Кизилоз в туитър. - Това може да стане единствено ако бъда назначен като финансов директор под управлението на Васил Божков или изпълнителен директор под ръководството на представители на кредиторите.“

В понеделник по обед привърженици на „червените“ от фракцията „Енимълс“ обсадиха и заключиха стадион „Българска армия“ в опит да саботират първата тренировка на тима. Наложи се намеса на собственика на „ЦСКА-София“ Гриша Ганчев, който лично скъса наредбата, подписана от изпълнителния директор Николай Паслар да не бъде допускан тимът до стадиона.

Малко след това в Борисовата градина се появи и синдикът Дора Милева, охранявана от 7 полицейски автомобила.

"Запознах се с оздравителния план на г-н Ганчев - обясни Милева. - Наистина периодът за оздравяване е по-кратък. Не е толкова важно аз какво мисля по въпроса. Думата имат съдът и кредиторите."

В крайна сметка малко преди 19 ч на „Армията“ пристигна и автобусът на „червените“. От него слязоха треньорите - братята Адалберт и Мартин Зафирови. Ексцесии с насъбралите се фенове нямаше и отборът, съставен предимно от юноши на „червените“, влезе необезпокояван в съблекалните преди първата си тренировка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ