Масови арести след атаки срещу роми в Париж

Красимир Каракачанов: Не мисля, че скандалът с апартаментите ще разклати властта

Главният прокурор на Турция и заместничката му в музей „Етъра” опитаха как се тъче

Нова водна стена, пейки и осветление на площад „Гарибалди“ Предстоят довършителни дейности по озеленяването

Възпоменание пред Паметника на Одринската епопея в Деня на Тракия (СНИМКИ)

Административният капацитет в България сe е подобрил с над 4% Това сочат резултатите от национално проучване „Индекс на административния капацитет на държавната администрация” на Стопанска академия

Апелативният съд обяви за решаване дело за пране на пари срещу трима сливенци

Това ли наричате футбол?

Пламен Таушанов, БАЗП: Над 15 000 българи умират годишно заради замърсяването на въздуха

Мария Захарова: САЩ трябва да спрат да тормозят венецуелския народ със санкции

Момчета потрошиха площадка, камери ги записаха

Англия с жалба до УЕФА, заради маймунски звуци

Обезопасяват парка „Борово око” в Търговище По предписание се премахват стари дървета и се засаждат нови видове

Възможности за студентски бригади във Великобритания представиха в Стопанска академия

Роналдо: Спокойно, готов съм до седмица

Изложбата „Робохайтех“ ще е хитът на Есенния панаир в Пловдив

С хитова експозиция от роботи и състезание с дронове стартира най-новата изложба „Робохайтех“ в рамките на Международния технически панаир в Пловдив от 26 септември до 1 октомври. В нея ще участват производители и търговци на мобилни, индустриални, военни, домашни, медицински, учебни, автономни и хуманоидни роботи, на роботи за игри и развлечения, на автоматизирани системи и елементи за тях.

По време на деловия форум ще се представят изследвания, разработки и методи за обучение на специалисти и ще бъдат демонстрирани десетки варианти за използване на дронове. „Робохайтех“ разширява браншовата панорама на Есенния панаир, за да даде възможност за изява на един модерен сектор от икономиката.

Използването на роботи нараства ежедневно и тази тенденция се засилва. Над 31 милиона „умни машини“ за $ 18.9 милиарда ще бъдат продадени в света в периода 2014-2017 г., сочат прогнозите на производителите и експертите. Роботиката е основен приоритет и в Иновационната стратегия за интелигентна специализация на Република България от 2015 г. Показването на иновации от последно поколение е основен акцент на Международния технически панаир и през последните 2 години роботиката заемаше все по-голямо място в него. „Роботиката е ниша, която Международен панаир-Пловдив смята да развива активно“, декларира председателят на Съвета на директорите д-р Иван Соколов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.