Изложбата "Робохайтех" ще е хитът на Есенния панаир в Пловдив

С хитова експозиция от роботи и състезание с дронове стартира най-новата изложба "Робохайтех" в рамките на Международния технически панаир в Пловдив от 26 септември до 1 октомври. В нея ще участват производители и търговци на мобилни, индустриални, военни, домашни, медицински, учебни, автономни и хуманоидни роботи, на роботи за игри и развлечения, на автоматизирани системи и елементи за тях.

По време на деловия форум ще се представят изследвания, разработки и методи за обучение на специалисти и ще бъдат демонстрирани десетки варианти за използване на дронове. "Робохайтех" разширява браншовата панорама на Есенния панаир, за да даде възможност за изява на един модерен сектор от икономиката.

Използването на роботи нараства ежедневно и тази тенденция се засилва. Над 31 милиона "умни машини" за $ 18.9 милиарда ще бъдат продадени в света в периода 2014-2017 г., сочат прогнозите на производителите и експертите. Роботиката е основен приоритет и в Иновационната стратегия за интелигентна специализация на Република България от 2015 г. Показването на иновации от последно поколение е основен акцент на Международния технически панаир и през последните 2 години роботиката заемаше все по-голямо място в него. "Роботиката е ниша, която Международен панаир-Пловдив смята да развива активно", декларира председателят на Съвета на директорите д-р Иван Соколов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини