В Ню Йорк "наеха" кози да се борят с плевелите

В Бруклин, Ню Йорк кози са „наети" за лятото, за да се борят с плевелите, предаде БНТ. Изискването на управата на местния парк било, при почистването на тревните площи да не се използват никакви препарати. Така козите се оказали най-подходящите за тази работа.

"Това е органичен парк. Напълно органичен. На хората наистина им допада тук, за това и полагаме усилия да го превърнем в естествен хабитат за дивата природа. Не използваме синтетични пестициди. Това никога не е било опция за нас. За това и козите се превърнаха в най-логичната и най-подходящата възможност", разказва Ребека Макмакин, директор зелени площи в Бруклинския парк.

Козите са от специлизирана ферма, в която се отглеждат животни специално за поддържане на паркови пространства. Избрали ги заради големия им апетит.

Освен екологичен, наемането на кози на работа, има и икономичен ефект.

"Това е икономично решение. Наехме козите за два месеца, за да пробваме. Ще видим как ще се получи", заяви Реджина Майер, директор на Бруклинския парк.

Гледката може и да е нетипична за Ню Йорк, но местните жители нямат нищо против кози да се разхождат из парка. Всъщност в Ню Йорк отдавна използват тревопасни животни в борбата с плевелите. А паркът в Бруклин е поредният, в който през лятото има наети кози на работа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл