Български студенти от арабски произход проверяват предразсъдъците на столичани към исляма чрез няколко експеримента

Четирима български студенти от арабски произход Халеб Канахуш, Мохамед Салах, Фахри Шех, Аркам Рабия провеждат експерименти, в които проверяват реакциите на хората в София към младежи, които изглеждат по-различно и съмнително. След експериментите, четиримата студенти са на мнение, че има страх в очите на хората и предразсъдъци към исляма в България.

В един от експериментите няколко от момчетата се намират на спирка в София, от раницата на едното момче се чува арабска молитва, която пускат по джамиите всеки петък. Едно от момчетата скача срещу него и започва да го набеждава за терорист, който всеки момент ще се взриви. Студентите коментират, че част от присъстващите на спирката са подминали разигралата се ситуация, докато други са изразили мнение, че е редно да се извикат органите на реда.

Момчетата разиграват и друг експеримент с прегръдки, където едно от тях е със завързани очи и казва: "Аз съм мигрант, ако смятате, че заслужавам по-добър живот, ме прегърнете." Студентите споменават, че има наличието на негативни коментари, но са получили и много прегръдки от минаващи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини