Прокуратурата иска затвор за мъж, две години изнасилвал дете

Окръжна прокуратура в Монтана подаде протест срещу условното лишаване от свобода на мъж, който в продължение на две години системно изнасилвал малолетно момиче. Част от гаврите извергът заснел с телефона си.

24 годишният Борислав Трифонов живеел със семейството си в Берковица, в съседство с роднини на жена му, които имали две малки дъщери. Младият мъж много харесал 11 годишната С. Б. и в края на 2013 г., издебнал отсъствието на родителите й, влязъл в дома им с лъжата, че ще преинсталира компютъра. Трифонов обаче се нахвърлил върху детето и въпреки плача и молбите му, го изнасилил.

После заплашил момиченцето да мълчи, за да не изнасили и по-малката му сестра. В следващите месеци педофилът упорито преследвал детето, включително и във „Фейсбук” и му внушавал, че то е виновно за станалото и ако други научат, ще стане по-лошо.

Чрез заплахи, включително и с нож, на няколко пъти мъжът накарал момичето отново да извърши полови актове с него. В началото на септември 2015 г. Борислав Трифонов за пореден път извел момичето с колата си и му предложил алкохол и марихуана. Детето отказало дрогата, но под влияние на алкохола се съблякло. Извергът заснел с телефона си голото момиче, което изпълнявало сексжеланията му.

Клипът обаче попаднал в ръцете на съпругата на маниака, за сексгаврите научило и семейството на момичето и избухнал скандал. След подаден сигнал в полицията и прокуратурата, за да се спаси от наказание, насилникът заминал в Германия, но после се върнал и застанал пред съда. Според приложена към делото психоекспертиза „след преживяното насилие момичето е получило посттравматично стресово разстройство, имало и продължителен период с риск от самоубийство, развило и „Стокхолмски синдром“ /болезнено привързване към мъчителя си/.”

Насилникът бе наказан от съда за сексуален контакт с мамолетна с три години затвор, които се отлагат за срок от пет години. По обвинението за изнасилване на лице под 14 години обаче мъжът бе оправдан. Прокуратурата протестира решението и настоява подсъдимият да получи между 10 и 20 години затвор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право