Нелегални складове за алкохол откриха митничари в Ахелой

2018 бутилки с нелегален алкохол откри тази нощ мобилна митническа група в жилищна сграда в Ахелой, съобщиха от пресцентъра на агенцията.

В таванско помещение на частен дом, превърнато в склад за алкохолни напитки без бандерол, митническите служители са открили 1740 бутилки с вместимост 0.7 литра, съдържащи течност с мирис на алкохол, 245 бутилки с вместимост 1 литър, съдържащи течност с мирис на алкохол, без акцизен бандерол и 33 бутилки с вместимост 0,5 литра, съдържащи течност с мирис на алкохол.

Алкохолът е открит при извършена проверка от митническите мобилни групи при Централното митническо управление по оперативна информация за нелегално производство на високоградусови напитки. Открити са общо 1480л. напитки с мирис на ракия, налята в стъклени бутилки, без да са облепени с валиден акцизен български бандерол.

В приземния етаж на сграда със стаи за почиващи, отново в гр. Ахелой, мобилните митнически групи откриват 400 литра ракия, водка и мастика с различен по вид алкохолен градус в съдове с различна вместимост: 3 дървени бурета, 2 пластмасови бидона и различни пластмасови туби с вместимост от 10 л. В помещението се смесва етилов алкохол с есенция, за да се произведат откритите високоградусови напитки, които се доставят без да е начислен обезпечен или заплатен дължимият акциз.

Двата обекта са собственост на свързани лица.

По случая е назначена съдебно-техническа експертиза, която ще установи вида, количеството и стойността на открития алкохол. Предстои извършването и на разпити на свидетели. Образувано е досъдебно производство по описа на Митница Бургас под наблюдението на Районна прокуратура - Поморие.

Работата по случая ще установи дали незаконно произведеният алкохол е пласиран по заведения по Южното Черноморие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право