Много спортна комбинация Новото Volvo V60 показва предимствата на комбитата пред SUV-овете

Том Круз планира нови филми от поредицата “Мисията невъзможна”

САЩ преобразуват военни бази в лагери за мигранти

Георги Господинов се завърна в България с нова книга

6800 лв. награден фонд за призьорите в маратона Галата – Варна 78-издание на най-старото плувно състезание е под патронажа на министъра на спорта Красен Кралев

Бойният ни флот получи бързоходни моторни лодки

Цвета Караянчева присъства на молебена за чадородие в Троянския манастир

Кораб с 230 мигранти чака дипломатическо решение в морето

Щормови вятър остави села и квартали в Ломско без ток

Силвестър Сталоун – Бяга от затвора

Хети дефилираха с облекла преди 4000 години Спектакълът от Турция е жест към европредседателството ни

Турската полиция задържа 47 заради връзки с Гюлен

Ройшин Мърфи и Айо „взривиха“ парк „Македония“ в първата вечер от фестивала „Francofolies.Благоевград” 2018

Заловиха обявен за издирване в Сливен, търсейки избягалия затворник Борис Иванов

Русия ще тества двигатели с използването на реактивен йод

Нелегални складове за алкохол откриха митничари в Ахелой

2018 бутилки с нелегален алкохол откри тази нощ мобилна митническа група в жилищна сграда в Ахелой, съобщиха от пресцентъра на агенцията.

В таванско помещение на частен дом, превърнато в склад за алкохолни напитки без бандерол, митническите служители са открили 1740 бутилки с вместимост 0.7 литра, съдържащи течност с мирис на алкохол, 245 бутилки с вместимост 1 литър, съдържащи течност с мирис на алкохол, без акцизен бандерол и 33 бутилки с вместимост 0,5 литра, съдържащи течност с мирис на алкохол.

Алкохолът е открит при извършена проверка от митническите мобилни групи при Централното митническо управление по оперативна информация за нелегално производство на високоградусови напитки. Открити са общо 1480л. напитки с мирис на ракия, налята в стъклени бутилки, без да са облепени с валиден акцизен български бандерол.

В приземния етаж на сграда със стаи за почиващи, отново в гр. Ахелой, мобилните митнически групи откриват 400 литра ракия, водка и мастика с различен по вид алкохолен градус в съдове с различна вместимост: 3 дървени бурета, 2 пластмасови бидона и различни пластмасови туби с вместимост от 10 л. В помещението се смесва етилов алкохол с есенция, за да се произведат откритите високоградусови напитки, които се доставят без да е начислен обезпечен или заплатен дължимият акциз.

Двата обекта са собственост на свързани лица.

По случая е назначена съдебно-техническа експертиза, която ще установи вида, количеството и стойността на открития алкохол. Предстои извършването и на разпити на свидетели. Образувано е досъдебно производство по описа на Митница Бургас под наблюдението на Районна прокуратура – Поморие.

Работата по случая ще установи дали незаконно произведеният алкохол е пласиран по заведения по Южното Черноморие.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.